Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Austrotherm Padlófűtés rendszerlemez 121,5 x 61,5 cm

Ár:
3.382 Ft (2.663 Ft + ÁFA)
Egységár: 4.697,64 Ft/m2

A "pogácsás" AUSTROTHERM padlófűtés rendszerlemez speciális felületi kialakítása révén lehetővé teszi, hogy a padlófűtés csöveket rögzítőelemek nélkül, gyorsan, méretpontosan lehessen elhelyezni. A csövek alátámasztását szolgáló távtartó gondoskodik arról, hogy a fűtéscsövet az esztrich kellően körbefogja, így a hőleadás a lehető legjobb legyen.

 • vastagság: 57 mm
 • m2/csomag: 5.76
 • db/csomag: 8
 • m2/tábla: 0.72
Várható szállítás: 2022. augusztus 15.
Szállítási díj: 1.490 Ft
Kiszerelés: tábla
Menny.:tábla

Leírás

Az Austrotherm polisztirol termékei hozzásegítenek minket abban, hogy környezettudatos épületeinkkel megvédjük bolygónk klímáját és hogy fenntartható jövőt építhessünk. A hatékony hőszigeteléssel nem csak a természetnek, hanem pénztárcánknak is segítünk: fűtési és hűtési költségeink csökkenni fognak, így a hőszigetelés hamar megtérül, nem is beszélve arról, hogy otthonunk mindig komfortos marad.

Alkalmazás:

- Padlófűtés

Kivitelezés:

A csöveket a vonalvezetési terv szerint kíméletesen kell a pogácsák közé nyomni. Az esztrich vastagsága a cső felett legalább 45 mm legyen. A 30 mm vastag „pogácsás” lemez hővezetési tényezője a szokásos hőszigetelő anyaghoz (AT-N100) képest kb. 15%-kal kedvezőbb. Ha fokozni kívánjuk a hővédelmet, a rendszerlemez alá AUSTROTHERM AT-N100 táblát kell fektetni. Ebben a rétegben kell az egyéb (pl. elektromos) vezetékeket elhelyezni. Emeletközi födém esetén a lépészaj-szigetelést is meg kell oldani, amihez az akusztikai méretezés alapján meghatározott vastagságú AUSTROTHERM AT-L2 lemezt kell használni. Az AT-PE peremszigetelő sávot minden esetben legalább 1 cm-es vastagságban kell alkalmazni. A hajlékony fűtéscsövek fektetésénél ügyelni kell azok tervszerű elhelyezésére. A csöveket kíméletesen kell a „pogácsák” közé nyomni. A "fecskefarkas" elemkapcsolat révén a táblák szorosan illeszkednek és a fűtés szerelése közben nem mozdulnak el. Nincs szükség a padló hőszigetelésnél megszokott technológiai szigetelésre, mert a lépcsős élképzésű elemek illesztésébe nem tud lefolyni az esztrich, vagyis nem tud hőhíd kialakulni. A fektetés és a betonozás során különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a lemez és a fűtéscső ne sérüljön meg.

A rendszerlemez lerakása után a fűtés szerelését és a betonozást a lehető leghamarabb el kell végezni, a termék és a fűtéscsövek sérülésének elkerülése végett. Amennyiben ez nem lehetséges, a felületet - különösen a közlekedési útvonalakon - pallóterítéssel védeni kell. A „pogácsák” közötti tér kitöltéséhez 10 liter/m2 esztrich többlettel kell számolni.

A padlófűtés rendszerlemez alkalmazásának előnyei:

 • Egyszerű, gyors kivitelezés
 • A fűtéscsövek külön rögzítést nem igényelnek
 • Hőhídmentes kapcsolat
 • Nincs szükség a technológiai szigetelésre

Termék Tulajdonságok:

 
 •  Igen nagy terhelhetöség
 •  Kiváló höszigetelö képesség
 •  Ökológiailag kedvezö
 •  Nedves környezetben is alkalmazható
 •  Nagy tapadó képesség

Műszaki Adatok:

Termékosztály: EPS 150
Hővezetési tényező (közölt érték): 0,034 W/mK
Hővezetési tényező (tervezési érték): 0,034 W/mK
Táblaméret: 1215 x 615 mm


Tárolás:

Az expandált polisztirolhab termékeket mechanikai sérülésektől, és tartós tárolás esetén víztől és közvetlen ultraibolya sugárzástól (napsugárzás) védeni kell. A tárolási feltételek betartása mellett a polisztirolhab termékek korlátlan ideig felhasználhatók.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!