Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cemix-LB-Knauf Styrokleber Polisztirol ragasztó 25 kg

Ár:
2.250 Ft (1.772 Ft + ÁFA)
Egységár: 90,00 Ft/kg

A StyroKleber polisztirol ragasztó egy műanyag diszperzióval erősített, cementkötésű, gyárilag előkevert szárazhabarcs, amellyel normál (fehér) EPS hőszigetelő táblákat lehet vakolt falakra, betonfelüle-tekre, téglára ragasztani, valamint a hőszigetelő táblák felületére az üvegszövet hálót beágyazni.

Várható szállítás: 2022. augusztus 15.
Szállítási díj: 1.490 Ft
Kiszerelés: csomag
Menny.:csomag

Leírás

Tulajdonságok:

·         Polisztirol (fehér EPS) homlokzati hőszigetelő táblákhoz

·         kézzel és géppel is könnyen feldolgozható

·         hőszigetelő lapok ragasztására és üvegszövet háló beágyazásához

Előnyök:

·         Jó páraáteresztő

·         Nagy szilárdságú és rugalmasságú

·         Jó tapadóképességű

·         Üvegszövet háló ágyazására is alkalmazható

Alkalmazások: A StyroKleber rendszerragasztó alkalmas új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok homlokzati hőszigetelési munkáinak elvégzésére. A StyroKleber rendszerragasztó csak vízszigeteléssel ellátott tégla, beton, megfelelően előkészített ásványi anyag kötésű faforgács falazatoknál, új és régi vakolatoknál használható. Alkalmazható polisztirol (fehér EPS) hőszigetelő táblák felragasztására, üvegszövet háló beágyazására és simítására is.

FELDOLGOZÁS:

Alapfelülettel szembeni követelmények:

A StyroKleber rendszerragasztó kizárólag megfelelően szilárd, por- és szennyeződésmentes és megközelítően egyenletes falfelületre hordható fel. A falazatok hibáit legalább három nappal a munkák megkezdése előtt ki kell javítani. A vakolatlan falazatok fugáiból kitüremkedő falazóhabarcsot távolítsuk el, tisztítsuk meg a felületeket a zsaluolaj maradéktól. A vakolt falak laza részeit verjük le, az oldószeres vagy vizes diszperziós festéket távolítsuk el! A nagyobb repedéseket, vezetékek hornyait egyenlítsük ki alapvakolattal.

Felhordás:

A StyroKleber polisztirol ragasztót az építkezés helyszínén a mellékelt időtervnek megfelelően keverjük össze vízzel, pihentessük, majd ismételten keverjük át. Keverése történhet horizontális keverővel, kézi keverőgéppel. Felhordása rozsdamentes acél simítóval vagy fogazott glettvassal, +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott.

1.       Hőszigetelő táblák felragasztása

Kézi felhordás esetén a ragasztót a polisztirol hőszigetelő tábla hátsó oldalára “pont-perem” módszerrel hordjuk fel oly módon, hogy a ragasztó fedje körben a tábla hátsó szélét és még 5 pontban borítsa a hátsó oldalát.

Gépi felhordás esetén a táblák hátoldalára W-séma szerint visszük fel a rendszerragasztót.

Minden esetben alapkövetelmény a legalább 40%-os fedés. A ragasztóval borított táblákat alulról fölfelé haladva helyezzük el az előkészített alapfelületen. A ragasztás megkezdése előtt célszerű felcsavarozni a lábazati aluprofilt. Ügyeljünk arra, hogy a két hőszigetelő tábla közé ragasztó ne kerüljön! A ragasztó megkötése után lehet a táblákat dübelekkel mechanikusan is felerősíteni.

2. Hálóágyazás és tapaszolás:

A dübelezést követően végezzük el az üvegszövet háló beágyazását. A ragasztót fogazott glettvassal kenjük fel a hőszigetelő táblára, ezzel biztosítva a min. 3 mm rétegvastagságot. 10 cm átfedéssel ágyazzuk be az üvegszövet hálót, és helyezzük el a szükséges élvédőket és egyéb kiegészítőket. Végül a rendszerragasztót glettvassal elsimítva alakítsuk ki a felületet.

3. Színezés

A megszilárdult ragasztóhabarcsot Putzgrund vakolatalapozóval előkezeljük, majd a megszáradt felületre hordjuk fel a Cemix zsákos vagy vödrös színezővakolatot. A homlokzati hőszigetelő rendszer kialakítása során be kell tartani a Magyar Építőkémia és Vakolatszövetség irányelvének előírásait.

Törekszünk a weboldalon megtalálható pontos és hiteles információk közlésére. Olykor, ezek tartalmazhatnak téves információkat: a képek tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban, egyes leírások vagy az árak előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak a gyártók által, vagy hibákat tartalmazhatnak.

Hibát találsz a leírásban vagy az adatlapon? Jelezd nekünk!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!