Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Vékonyvakolat alapozók

A vékonyvakolat alapozó (primer) számos különböző célt szolgálhat az építőiparban. A főbb funkciók és előnyök közé tartozhatnak:

Felület előkészítése: A vékonyvakolat alapozó segít előkészíteni a felületet a vékonyvakolat, festék vagy más bevonatok alkalmazása előtt. Az alapozó réteg megkönnyítheti a vakolat tapadását és egyenletesebb felületet biztosíthat.

Tapadás javítása: Az alapozó növelheti a különböző bevonatok, például vakolat vagy festék tapadását a felülethez. Ez javítja a bevonatok teljesítményét és hosszú távú tartósságát.

Póruszáró hatás: A jó minőségű alapozók póruszáró hatással bírnak, ami azt jelenti, hogy csökkentik a felület pórusainak méretét. Ez segíthet megakadályozni a nedvesség bejutását a falba vagy más szerkezeti elemekbe.

Anyagfogyasztás csökkentése: Az alapozó használata csökkentheti az utólagos bevonatok, például vakolat vagy festék anyagfogyasztását. Ezáltal költséghatékonyabb megoldást kínálhat.

Szilárdság és stabilitás növelése: Az alapozó réteg hozzájárulhat a felület szilárdságához és stabilitásához, különösen olyan esetekben, amikor a fal vagy az alapfelület porózus vagy gyenge minőségű.

Az építőipari projektek során alkalmazott alapozók változatos típusokat ölelnek fel, melyek mindegyike kifejezetten a specifikus feladatokhoz és körülményekhez lett tervezve. Az egyik legelterjedtebb típus a szilikon alapú alapozó, amely kiváló tapadást és időjárásállóságot kínál. Emellett léteznek akril alapú változatok is, melyek könnyen kezelhetőek és gyorsan száradnak, így ideálisak beltéri felhasználásra. A kálcium-szilikát alapozók szintén népszerűek, különösen, ha a páraáteresztés fontos szempont.

Ismerd meg vékonyvakolat primer termékeinket:

Rendezés:

Revco Primer Vékonyvakolat alapozó 15 kg

A Revco Primer Vékonyvakolat alapozó kiváló minőségű és könnyen felvihető termék. Ideális választás a falak előkészítéséhez, mivel simább és egyenletesebb felületet biztosít. Megvédi a falat a nedvességtől és elősegíti a vakolat tapadását. Bel – és kültérre egyaránt alkalmazható alkalmazható vakolatalapozó.

  • 44 db/raklap
  • 0,2 kg/m2
15.183 Ft
1.012,20 Ft/kg

Henkel Ceresit CT 16 Vékonyvakolat alapozó 16 l

A Henkel Ceresit CT 16 Vékonyvakolat alapozó ideális választás a sima és egyenletes felületek kialakításához. Könnyen felvihető és gyorsan szárad, így gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé. Továbbá, kiváló tapadást biztosít a különböző vakolatokhoz és festékekhez. Kül - és beltéren egyaránt használható, felhasználásra kész alapozó. Ideális választás akril, szilikon-szilikát nemes vakolatokhoz.

20.990 Ft
1.311,88 Ft/l

Revco Primer Falimpregnáló 2,5 l

A Revco Primer Falimpregnáló hatékonyan védi a falakat a nedvességtől és penészgombáktól.Festés előtt a fal lekezelésére alkalmas anyag. Falimpregnálásra és mélyalapozásra is használható. Könnyen felvihető és gyorsan száradó formulája segít megőrizni a falak szépségét és tartósságát hosszú távon. Ideális választás minden otthon számára.

  • 0,1-0,3 liter/m2
  • 120 db/ raklap
2.770 Ft
1.108,00 Ft/liter

Revco Primer Falimpregnáló 10 l fehér

A Revco Primer Falimpregnáló tökéletes választás a falak védelmére és előkészítésére. Könnyű alkalmazása mellett hatékonyan véd a nedvességtől és penész ellen. Az 10 literes kiszerelésével pedig bőségesen elegendő nagyobb felületekre is. Festés előtt a fal lekezelésére alkalmas anyag. Falimpregnálásra és mélyalapozásra is használható.

  • 0,1-0,3 liter/m2
  • 44 db/raklap 
7.510 Ft
751,00 Ft/liter

A vékonyvakolat alapozók hígítása általában a gyártó által javasolt arányok szerint történik, és ezek az arányok a terméktől és a specifikációitól függenek. A hígítás során általában víz használatos, de fontos pontosan követni a gyártó utasításait. Itt van egy általános útmutató a vékonyvakolat alapozók hígításához:

·       Gyártói utasítások ellenőrzése: Olvasd el a vékonyvakolat alapozó gyártójának utasításait és technikai adatlapját. Itt megtalálod a szükséges információkat a hígítási arányokról és egyéb alkalmazási útmutatókról.
 

·       Szükséges mennyiség kiszámolása: Ha megvan a gyártó által ajánlott hígítási arány, számold ki, hogy mekkora mennyiségű alapozót kell hígítani a tervezett munka területéhez.
 

·       Tiszta edény használata: Használj tiszta vödröt vagy más edényt a hígításhoz. Fontos, hogy a hígítóvödör és eszközök ne tartalmazzanak más anyagokat vagy szennyeződéseket.
 

·       Víz hozzáadása: Önts vízet a tiszta edénybe a gyártó által ajánlott arányban. Például, ha a gyártó azt javasolja, hogy 1:5 arányban hígítsd a terméket, az azt jelenti, hogy 1 rész alapozót kell hozzáadni 5 rész vízhez.
 

·       Alapozó hozzáadása: Lassan és folyamatosan keverd hozzá az alapozót a vízhez. Használj keverőszárat vagy fadarabot a keveréshez, hogy a hígítás egyenletes legyen.
 

·       Jól elkeverni: Alaposan keverd össze az alapozót a vízzel, hogy biztosítsd a homogén keveréket. A homogén keverék segít abban, hogy az alapozó megfelelően teljesítse feladatát. vagy ellássa funkcióját.
 

·       Tesztelés: Miután elkészült a hígított alapozó, érdemes kis mennyiségben tesztelni a kiválasztott felületen, hogy megbizonyosodjunk az egyenletes felvitelről és a kívánt hatásról.

Vékonyvakolat alapozó színek


A vékonyvakolat alapozók általában fehér színűek, mivel a legtöbb esetben ez a neutrális szín segít abban, hogy könnyen felismerhető legyen a felületen, ha a vékonyvakolat felvitele nem egyenletes.

Az alapozók színe azonban gyártótól és terméktől függően változhat. Előfordulhat, hogy egyes gyártók különböző színű alapozókat kínálnak a piacon, például szürkét vagy egyéb színeket, amelyek segíthetnek az alkalmazás során a felvitt réteg egyenletes eloszlásának ellenőrzésében.

Beltéri és kültéri vékonyvakolat alapozók

A beltéri és kültéri vékonyvakolat alapozók fő különbsége az, hogy az adott környezethez és körülményekhez alkalmazkodnak. Az alapozók általában a felület előkészítésére és az optimális tapadás biztosítására szolgálnak, de különböző környezeti tényezők miatt lehetnek eltérések a beltéri és kültéri verziók között. Íme néhány jellemző különbség:

Beltéri vékonyvakolat alapozók:


Páratartalom és időjárás: A beltéri alapozók általában nem rendelkeznek olyan ellenálló képességgel az időjárási viszonyokkal szemben, mint a kültéri változatok. Ezért ezek a termékek általában nem tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek ellenállnak az UV-sugárzásnak vagy a nedvességnek.

Szellőzőképesség: Beltéri alapozók esetében a szellőzőképesség jellemzően nem olyan kritikus, mint kültéri alkalmazásánál. Azért tervezték őket, hogy megfeleljenek a beltéri körülményeknek, ahol a nedvességtartalom és az UV-sugárzás általában nem jelent akkora kihívást.
 

Kültéri vékonyvakolat alapozók:


Időjárásállóság: A kültéri alapozók tervezése során fontos szempont lehet az időjárásállóság. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek ellenállnak az UV-sugárzásnak, a nedvességnek és más időjárási viszonyoknak.

Fagyállóság: A kültéri alapozóknak lehet, hogy fagyálló tulajdonságaik is vannak, hogy ellenálljanak az alacsony hőmérsékleteknek és a fagyásnak, ami fontos lehet hidegebb éghajlati körülmények között.

Szellőzőképesség: A kültéri alapozóknál a szellőzőképesség is nagyobb jelentőséggel bírhat, különösen olyan környezetekben, ahol a nedvesség könnyen felhalmozódhat a felületen.