Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Vékonyvakolatok

A vékonyvakolat egy vékony rétegű, általában 1-5 milliméter vastagságú vakolat, amelyet falak, mennyezetek vagy más épületi felületek befejező rétegeként alkalmaznak. A vékonyvakolatnak számos szerepe van mind esztétikai, mind funkcionális szempontból, és fontos szerepet tölt be a falak védelmében és esztétikus kialakításában.

Esztétikai szerep: A vékonyvakolat lehetőséget nyújt a felületek egyedi és esztétikus kialakítására. Különböző színek, textúrák és minták segítségével a vakolatok lehetővé teszik az épületek külső és belső dizájnjának széles skáláját.

Védelem a külső környezeti hatások ellen: A vékonyvakolat réteg védi a falakat az időjárás, nedvesség, és más külső hatások ellen. Ezzel hozzájárul az épület szerkezetének hosszú élettartamához és állagának fenntartásához.

Felületkiegyenlítés és simítás: A vékonyvakolat lehetővé teszi a felületek kiegyenlítését és simítását, ami fontos a festés vagy más dekoratív bevonatok felhordása előtt. Ez segít a végeredmény egységes és esztétikus megjelenésének elérésében.

Hőszigetelés és hangszigetelés: Néhány vékonyvakolat típus tartalmazhat hőszigetelő vagy hangszigetelő anyagokat, amelyek javítják az épület energetikai hatékonyságát és kényelmét.

Alkalmazkodóképesség: A vékonyvakolat könnyen alkalmazható különböző felületeken, például tégla, beton vagy habarcsfalakon. Rugalmas és idővel kevésbé hajlamos repedezni, mint a vastagabb vakolatok.

Fedezd fel vékonyvakolat kínálatunkat árakkal együtt:

Rendezés:

Revco Vario Spachtel 1,5 mm kapart vékonyvakolat 16 kg

SZÍNPOSTA AJÁNLATKÉRÉS / SZAKMAI SEGÍTSÉG

A Revco Vario Spachtel 1,5 mm kapart vékonyvakolat egy magas minőségű, könnyen felhordható vakolat, amely tökéletes végeredményt nyújt. Könnyedén simítható, és tartós, kopásálló felületet biztosít. Kapart stílusú, magas minőségű, akril homlokzati vékonyvakolat.

  • 44 db/raklap
  • 2,4-2,6 kg/m2
11.684 Ft
730,25 Ft/kg

Revco Szilikon Spachtel 1,5 mm kapart vékonyvakolat 16 kg

SZÍNPOSTA AJÁNLATKÉRÉS / SZAKMAI SEGÍTSÉG

A Revco Szilikon Spachtel 1,5 mm egy innovatív és megbízható kapart vékonyvakolat. Könnyen használható, tartós és időtálló felületet nyújt. Ideális választás külső felületre, hogy otthonod vagy irodád modern és stílusos legyen. Kapart stílusú, szilikon homlokzati vékonyvakolat.

  • 44 db/raklap
  • 2,4-2,6 kg/m2
14.143 Ft
883,94 Ft/kg

Henkel Ceresit CT 174 Szilikon-szilikát vékonyvakolat,kapart 1,5 mm fehér 25 kg

A Henkel Ceresit CT 174 Szilikon-szilikát vékonyvakolat kiváló minőségű, 1,5 mm vastagságú, fehér színű vakolat. Könnyű felhordása és tartóssága révén ideális választás kültéri felületek vékonyvakolatolásához. Kül- és beltéren egyaránt használható. Vízlepergető és páraáteresztő.

Szemcseméret: 1,5 mm

15.990 Ft
639,60 Ft/kg

Revco Winter Kültéri vakolatadalék 2,5 l

A leginkább télen használt Revco adalékanyag megkönnyíti a vakolat felületi kötését. Különleges adalékanyagnak köszönhetően 0 foktól lehet használni. Gátolja a kötőanyag-kioldódást.

  • 1,5 dl / 15kg
  • 44 db/raklap
13.995 Ft
5.598,00 Ft/liter

Revco Winter Kültéri vakolatadalék 10 l

A leginkább télen használt Revco adalékanyag megkönnyíti a vakolat felületi kötését. Különleges adalékanyagnak köszönhetően 0 foktól lehet használni. Gátolja a kötőanyag-kioldódást.

  • 1,5 dl / 15kg
  • 44 db/raklap
47.070 Ft
4.707,00 Ft/liter

Revco Neo+Spachtel 1,5 mm kapart vékonyvakolat

A Revco Neo+Spachtel 1,5 mm kapart vékonyvakolat tökéletes választás minden otthonba. Könnyen felhordható és sima felületet eredményez. Tartós és időtálló, ezzel garantálva a hosszú távú szépséget. Praktikus és esztétikus megoldás egyben! Kapart stílusú, műgyanta alapú, homlokzati vékonyvakolat. 

  • 44 db/raklap
  • 2,4-2,6 kg/m2
7.610 Ft
475,63 Ft/kg

A vékonyvakolatok olyan különféle összetevőkből álló bevonatok, melyeket vékony rétegként alkalmaznak építészeti felületeken. Ezek az összetevők együttesen biztosítják a vakolat szilárdságát, tartósságát, esztétikai vonzerejét és egyéb funkcionális tulajdonságait.

Vékonyvakolatok összetevői és funkcióik:


Kötőanyagok:

Mész: A mész egy hagyományos kötőanyag, mely kiváló légáteresztő tulajdonságokkal bír és jól alkalmazható régi épületek felújításához.

Cement: A cement alapú vakolatok gyorsabban kötnek és szilárdabb felületet biztosítanak. Alkalmasak kültéri és nedves belső felületekre.

Adalékanyagok:

Polimerek: Polimerek hozzáadásával javítható a vakolat rugalmassága és tapadása, csökkentve ezzel a repedések kialakulásának kockázatát.

Adalékanyagok a fagyállóságért: Olyan anyagok, amelyek segítenek, hogy a vakolat ellenálljon a fagynak és olvadásnak.

Töltőanyagok:

Homok vagy kvarchomok: A homok hozzáadása növeli a vakolat szilárdságát és kopásállóságát.

Márványliszt: Esztétikai célból is használják, mivel finomabb textúrát és simább felületet eredményez.

Színezőanyagok:

Pigmentek: Különböző színű pigmentekkel színezik a vakolatokat, lehetővé téve az egyedi dizájn kialakítását.

Alkalmazási területek:

Beltéri felületek:

Falak: A vékonyvakolatok alkalmasak belső falak simítására és esztétikai kialakítására.

Mennyezetek: A könnyű súlyuknak és kiváló tapadásuknak köszönhetően ideálisak mennyezetek bevonására.

Kültéri felületek:

Homlokzatok: Akültéri homlokzatok vékonyvakolattal történő borítása védelmet nyújthat az időjárási viszonyok ellen.

Kültéri falak: A kültéri vakolatoknak ellen kell állniuk az UV sugárzásnak, esőnek és hőmérsékleti változásoknak.

Felújítás és restaurálás:

Régi épületek: A hagyományos mész alapú vékonyvakolatok ideálisak régi épületek felújítására és restaurálására.

Dekoratív felhasználás:

Textúrák és mintázatok: A vékonyvakolatok lehetővé teszik különböző textúrák és mintázatok létrehozását, így dekoratív felhasználásra is alkalmasak.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő vékonyvakolatot?

1. Épület típusa és funkciója:


Lakóházak
: Beltéri és kültéri vakolatok kiválasztásakor figyelembe kell venni a lakóházak különleges igényeit, például a hőszigetelés és a hangszigetelés szükségességét.

Kereskedelmi vagy irodaházak: Az ilyen típusú épületeknél a tartósság, az esztétikum és az alacsony karbantartású anyagok választása fontos lehet.

2. Építészeti stílus:


Modern stílus: Egyes modern épületek esetében a sima felületek és a letisztult megjelenés miatt olyan vakolatokat választhatunk, amelyek tartalmaznak polimereket és más adalékanyagokat a kívánt textúra és tartósság eléréséhez.

Hagyományos stílus: Régi vagy hagyományos stílusú épületeknél a hagyományosabb mész alapú vakolatok vagy természetes alapanyagok lehetnek ideálisak.

3. Környezeti tényezők:


Időjárási viszonyok: Az épület elhelyezkedése és az időjárási körülmények meghatározóak a vakolat választásában. Kültéri vakolatok esetén fontos a fagyállóság, a vízállóság és az UV-stabilitás.

Páratartalom: Nedves környezetben érdemes olyan vakolatot választani, amely ellenáll a nedvességnek és megakadályozza a penészképződést.

4. Anyagi lehetőségek:


Költségvetés: Az építőanyagok költségei változóak lehetnek. Fontos meghatározni, hogy mennyit szán a projekt a vakolatra, és ehhez mérten kiválasztani a legmegfelelőbb anyagot.

5. Műszaki tulajdonságok:


Hőszigetelés és hangszigetelés: Ha ezek a tulajdonságok fontosak a projektben, akkor olyan vakolatokat válasszunk, amelyek hőszigetelő vagy hangszigetelő anyagokat tartalmaznak.

Rugalmas tulajdonságok: A rugalmasság segíthet megelőzni a repedéseket, különösen olyan területeken, ahol talajmozgás vagy más építészeti tényezők okozhatnak feszültséget.

6. Szín és textúra:


Dekoratív szempontok: Az építészeti tervezés során az építészeti stílushoz és környezethez illeszkedő szín és textúra kiválasztása is fontos szempont.

Az alsó részbe:

Hogyan hordjuk fel a vékonyvakolatot?


A vakolat felhordása előtt elengedhetetlen a falak alapos előkészítése, hogy a vékonyvakolat jól tapadjon és hosszú élettartammal rendelkezzen.

1. Tisztítás és pormentesítés:

Alaposan tisztítsa meg a falakat a por és szennyeződések eltávolítása érdekében. Ez lehetővé teszi a vakolat jobb tapadását és egyenletes eloszlását.

2. Felület előkészítése:

Javítsa ki a repedéseket és lyukakat vakolatjavító anyaggal. Ügyeljen arra, hogy a javító anyag szilárd és teljesen kiszáradt legyen a vakolat felhordása előtt.

3. Alapozás:

Alapozza le a falakat vakolatalapozóval. Az alapozó segíti a vakolat jobb tapadását és javítja a felület egyenletességét. Különféle típusú alapozók léteznek, válassza ki a fal típusához és a választott vakolat típusához leginkább illőt.

4. Ragasztóháló vagy üvegszövet alkalmazása:

Szükség esetén alkalmazzon ragasztóhálót vagy üvegszövetet a falon. Ez segít megelőzni a repedéseket és erősítheti a vakolatot.

5. Vakolat előkészítése:

Keverje össze a vakolatot az előírásoknak megfelelően. Ügyeljen a megfelelő vízhányadra és a homogenitásra. Hagyja állni a keveréket a gyártó által javasolt időn keresztül.

6. Vakolat felhordása:

Használjon megfelelő eszközöket a vakolat felhordásához, például simítókanalat vagy spatulát. Kezdje az alsó részről és dolgozza fel a falat lentről felfelé.

7. Megfelelő vastagság biztosítása:

Tartsa be a vakolat vastagságára vonatkozó előírásokat. Ne hagyja túl vastagnak vagy túl vékonynak a réteget, mert ez befolyásolhatja a száradási időt és a tapadást.

8. Textúra és mintázat kialakítása (opcionális):

Ha szeretné dekoratívabbá tenni a felületet, alkothat textúrát vagy mintázatot a vakolat felületén. Használjon erre alkalmas eszközöket vagy technikákat.

9. Száradás és utómunkák:

Hagyja, hogy a vakolat teljesen megszáradjon a gyártó által ajánlott idő alatt, mielőtt festené vagy más bevonatot alkalmazna. Ügyeljen a megfelelő szellőzésre a száradási folyamat során.

10. Tisztítás:

Tisztítsa meg az eszközöket azonnal a vakolat felhordása után, hogy ne száradjanak meg rajtuk a vakolatmaradékok.