Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Lábazati indító profilok

A lábazati indító profil egy alapvető építőelem, amely a hőszigetelő rendszerek alsó részén helyezkedik el, és az első lépés a hőszigetelési folyamatban. Ez a profil szolgálja a hőszigetelő panelek pontos és stabil rögzítését az épület falához, ezáltal biztosítva az esztétikus és tartós szigetelés kialakítását.
 

A lábazati indító profil egy olyan hosszú, L- vagy U-alakú fém- vagy műanyag elem, amelyet a fal alapjához rögzítenek. Az első hőszigetelő panelt ebbe a profilba helyezik, így az egyenes és szilárd alapot biztosít a további panelek rögzítéséhez. A profil anyaga általában korrózióálló alumínium vagy PVC melyek tartósak és ellenállnak a környezeti hatásoknak.

Miért fontos az indító profil a hőszigetelő rendszernél?

1. Stabil alap

Az indító profil biztosítja, hogy a hőszigetelő panelek stabil és egyenes alapra kerüljenek. Ez elengedhetetlen a hőszigetelés hatékonyságához, mivel a megfelelően rögzített panelek jobban szigetelnek és kevésbé hajlamosak a mozgásra vagy elmozdulásra.

2. Védelem a nedvességtől

Az indító profil segít megakadályozni, hogy nedvesség és hideg levegő jusson be a szigetelés alá. Ez különösen fontos a lábazati részen, ahol a talajból származó nedvesség károsíthatja a szigetelést és az épület szerkezetét.

3. Esztétikai szempontok
A lábazati indító profilok nemcsak funkcionálisak, hanem esztétikailag is javítják az épület megjelenését. A profilok sima, egyenletes vonalat biztosítanak a hőszigetelés alsó részén, ami esztétikusabbá teszi az egész rendszert.

4. Könnyű telepítés
Az indító profilok megkönnyítik a hőszigetelő panelek telepítését. Az egyenes és stabil alap miatt a panelek gyorsan és egyszerűen rögzíthetők, ami időt és munkát takarít meg a telepítés során.

5. Hosszú távon tartós
A megfelelően telepített lábazati indító profilok hosszú távon is biztosítják a hőszigetelés hatékonyságát. A profilok védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságai ellen, így hozzájárulnak a szigetelési rendszer élettartamának növeléséhez.

Lábazati indító profil kínálatunk itt található. Vásárolj kényelmesen, online:

Rendezés:

Komplex lábazati profil 0,45/50mm 2fm EKO

Hungarocell táblák (EPS) vízszintes fekvésére készített alumínium lábazati indító profil.

  • 20 db/köteg
995 Ft

Komplex lábazati profil 0,5 mm 2,5fm STANDARD

Hungarocell táblák (EPS) vízszintes fekvésére készített alumínium lábazati indító profil.
1.455 Ft

Komplex lábazati profil 0,6 mm EXTRA

Hungarocell táblák (EPS) vízszintes fekvésére készített alumínium lábazati indító profil.

  • 20 db/köteg
1.995 Ft

Komplex hézagkiegyenlítő elem

Lábazatok egyenletes felfekvéséért felelős hőszigetelési kiegészítő elem.

25 Ft

Komplex illesztő elem lábazati profilhoz 30mm

Lábazati indítósínek hosszanti irányú összekapcsolásáért felelős hőszigetelési rendszerelem.

40 Ft

A lábazati indító profil típusai

A lábazati indító profilok különböző típusai és méretei közül választhatunk, amelyek mindegyike más-más előnyökkel és alkalmazási területekkel rendelkezik.

10 cm-es lábazati indító profil

A 10 cm-es profil az egyik leggyakrabban használt típus, amely ideális a közepes vastagságú hőszigetelő panelekhez. Többnyire alumíniumból vagy PVC-ből készül, amelyek korrózióállók és tartósak. Egyszerűen rögzíthető a falhoz speciális csavarok és dübelek segítségével.

Megbízható és egyenes alapot biztosít a hőszigeteléshez, ami különösen fontos a szigetelési rendszer stabilitása szempontjából. Hatékonyan védi a szigetelőanyagot a nedvességtől és a mechanikai sérülésektől. A standard méretek és rögzítési módok pedig megkönnyítik a telepítési folyamatot.

Ideális választás családi házak és társasházak hőszigetelési projektjeihez.

15 cm-es lábazati indító profil

A 15 cm-es profil vastagabb hőszigetelő panelekhez készült, nagyobb teherbírással rendelkezik. Általában alumíniumból készül, amely tartós és ellenáll a környezeti hatásoknak. Képes nagyobb vastagságú hőszigetelő panelek stabil rögzítésére.

Főként olyan épületeknél használják, ahol vastagabb szigetelésre van szükség.

PVC lábazati indító profil

PVC-ből készült profilok, amelyek rugalmasak és könnyűek. A PVC profilok könnyűek, ami megkönnyíti a szállítást és a telepítést. A rugalmas anyag lehetővé teszi a kisebb hibák és egyenetlenségek kiegyenlítését.

Jó választás ideiglenes vagy könnyen módosítható szerkezetek esetében.

Aluminimum lábazati indító profil

Kiváló minőségű alumínium, amely hosszú élettartamot biztosít. Széles méretválasztékban kapható, hogy minden igényt kielégítsen.

Rendkívül tartós, ellenáll az időjárás viszontagságainak és a mechanikai sérüléseknek. Letisztult, modern megjelenést kölcsönöz az épületnek.
Az alumínium élvédőket gyakran használják olyan helyeken, ahol nagyobb a mechanikai igénybevétel, például középületekben, irodákban és kereskedelmi létesítményekben. Ideálisak sarkok, élek és átjárók védelmére, ahol gyakori a fizikai érintkezés.

Ideális hosszú távú hőszigetelési projektekhez, ahol a tartósság és az esztétika egyaránt fontos.

Telepítési útmutató


Felékszülés és előkészületek

Mérjük meg a fal hosszát: Határozzuk meg, hogy mennyi lábazati indító profilra van szükségünk az épület körül.

Tisztítsuk meg a falat: Biztosítsuk, hogy a fal tiszta és sima legyen a profilok rögzítéséhez.

Ellenőrizzük a vízszintet: Használjunk vízszintet annak ellenőrzésére, hogy a fal egyenes legyen.
 

Profil rögzítése

Azonosítsuk a telepítés helyét: Helyezzük el a lábazati indító profilokat az épület alján, ahol a hőszigetelés kezdődik.

Mérjük meg a profil hosszát: Vágjuk le a profilt a megfelelő méretre, ha szükséges.

Rögzítsük a profilokat a falhoz: Használjunk megfelelő méretű és típusú csavarokat és dübeleket a profilok rögzítéséhez.
 

Ellenőrzés és korrekciók

Ellenőrizzük a profilt: Használjunk újra a vízszintet annak ellenőrzésére, hogy a profil egyenes és vízszintes.

Korrigáljuk az esetleges hibákat: Ha szükséges, korrigáljuk az esetleges hibákat a profil újra pozícionálásával vagy a csavarok újra behajtásával.

Végső ellenőrzés és tömítés

Ellenőrizzük az összes profilt: Ellenőrizzük, hogy az összes lábazati indító profil megfelelően van-e rögzítve és egyenesen van-e.

Tömítsük be az illesztéseket: Használjunk megfelelő tömítőanyagot az illesztéseknél és a csavarok körül annak érdekében, hogy megakadályozzuk a víz bejutását.