Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Lépésálló polisztirol

A polisztirol egy könnyű, de erős műanyag, amelyet az építőiparban széles körben használnak hőszigetelésre. Az anyag rendkívül jól tartja a hőt, könnyen alakítható és vágható, ami ideálissá teszi különböző szigetelési alkalmazásokhoz. A lépésállóság olyan tulajdonság, amely biztosítja, hogy a polisztirol lemezek ellenálljanak a mechanikai terhelésnek, például a gyalogos forgalomnak vagy a bútorok súlyának. Ez különösen fontos padlófűtés rendszerekben és egyéb helyeken, ahol a szigetelő anyag közvetlenül érintkezik a padlóval.


Típusok

A polisztirol két fő típusa az EPS (expandált polisztirol) és az XPS (extrudált polisztirol). Mindkettő kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, de különböző tulajdonságaik miatt eltérő alkalmazási területekre ajánlottak.

Expandált polisztirol (EPS)

Az EPS egy könnyű, zárt cellás hőszigetelő anyag, amelyet úgy állítanak elő, hogy a polisztirol gyöngyöket hő és nyomás hatására kiterjesztik. Az EPS-t gyakran használják épületek külső hőszigetelésére, tetőszigetelésre és padlófűtés rendszerekhez is. Az EPS előnyei közé tartozik:

Könnyű telepítés: Az EPS könnyen vágható és alakítható, így gyorsan és egyszerűen telepíthető.

Alacsony költség: Az EPS általában olcsóbb, mint az XPS, így költséghatékony megoldás lehet nagyobb projektekhez is.

Jó hőszigetelés: Az EPS hatékonyan szigetel, bár kissé kevésbé, mint az XPS.

Extrudált polisztirol (XPS)

Az XPS egy sűrűbb, zárt cellás hőszigetelő anyag, amelyet folyamatos extrudálással állítanak elő. Ez az eljárás egyenletesebb anyagszerkezetet és nagyobb szilárdságot eredményez. Az XPS ideális választás olyan helyekre, ahol nagyobb mechanikai ellenállás és jobb nedvességállóság szükséges. Az XPS előnyei közé tartozik:

Kiváló hőszigetelés: Az XPS jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik, mint az EPS, így energiatakarékosabb megoldás.

Magas nedvességállóság: Az XPS kevésbé szívja fel a vizet, ami hosszabb élettartamot biztosít nedves környezetben is.

Nagyobb mechanikai ellenállás: Az XPS jobban ellenáll a nyomásnak és terhelésnek, így ideális alapozásokhoz, parkolók szigeteléséhez és egyéb nagy terhelésű alkalmazásokhoz.

Mind az EPS, mind az XPS lépésálló változatai fontos szerepet játszanak az építőiparban, különösen ott, ahol a padló hőszigetelése és mechanikai védelme szükséges. A megfelelő anyag kiválasztása a specifikus igényektől függ, figyelembe véve a költségeket, a hőszigetelési teljesítményt és a mechanikai ellenállást.

Lépésálló EPS és XPS ajánlataink:

Rendezés:

Komplex lépésálló polisztirol EPS N100

A komplex lépésálló polisztirol EPS hungarocell hőszigetelés ideális választás talajon fekvő padlókhoz. Segítségével hatékonyan melegen tarthatja otthonát a hideg téli hónapokban, és csökkentheti a fűtési költségeket. Válasszon minőségi hőszigetelést a legjobb eredményekért!

284 Ft
568,00 Ft/m2

Parketta alátét lemez padlófűtéshez perforált

Fedezze fel kiváló minőségű univerzális alátétlemezünket, amely ideális választás laminált padlókhoz és fa parkettákhoz. Az alátétlemez kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, így nemcsak a padlóburkolatát, hanem az egész helyiséget is védi.

Extrudált polisztirolból készült padlóalátét, amely különleges kialakításának köszönhetően padlófűtéssel ellátott helyiségekben is alkalmazható.

4.265 Ft
533,12 Ft/m2

Komplex dilatációs csík (szürke)5,0 mm 0,1 x 50 m

A komplex dilatációs csík egy hatékony építőanyag, amely ideális hézagoláshoz. Csökkenti hang – és hőhídak kialakulásának lehetőségét. Könnyen kezelhető és könnyen felszerelhető. Hézagok kitöltésére alkalmas habszivacs.

  • Méret: 5,0 mm 0,1 x 50 m
2.040 Ft
2.040,00 Ft/db

Austrotherm Padlófűtés rendszerlemez 121,5x61,5 cm

A "pogácsás" AUSTROTHERM padlófűtés rendszerlemez speciális felületi kialakítása révén lehetővé teszi, hogy a padlófűtés csöveket rögzítőelemek nélkül, gyorsan, méretpontosan lehessen elhelyezni.

  • 0,72 m2/tábla
  • 8 db/csomag
3.190 Ft
4.430,56 Ft/m2

Lépésálló EPS

Előnyök

Hőszigetelő képesség

Az EPS kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A zárt cellás szerkezet hatékonyan csökkenti a hőátadást, ami ideálissá teszi a padlófűtés rendszerek, tetők és falak szigetelésére.

Nedvességállóság

Az EPS mérsékelt nedvességállósággal bír, ami elegendővé teszi a legtöbb építőipari alkalmazásban. Azonban hosszabb távon nedves környezetben kevésbé ellenálló, mint az XPS.

Mechanikai ellenállás

Az EPS lépésálló változatai megfelelő mechanikai ellenállást biztosítanak, bár nagy terhelés esetén kevésbé hatékonyak, mint az XPS.

Előnyök és hátrányok

Előnyök:

Könnyű telepítés: Az EPS könnyen vágható, alakítható és telepíthető, ami gyors és egyszerű beépítést tesz lehetővé.

Alacsony költség: Az EPS általában olcsóbb, mint az XPS, ami költséghatékony megoldássá teszi nagyobb projektek esetén is.

Hátrányok:

Kevésbé ellenáll a nagy terhelésnek: Az EPS, bár lépésálló változatai jobban ellenállnak a mechanikai terhelésnek, mint a hagyományos EPS, még mindig kevésbé ellenállóak, mint az XPS.

Felhasználási területek

Padlófűtés lemez

Az EPS gyakran használt padlófűtés rendszerek szigetelésére, mivel jó hőszigetelő képességgel rendelkezik és könnyen telepíthető.

Tetőszigetelés

A könnyű telepíthetőség és alacsony költség miatt az EPS ideális választás tetőszigetelésekhez.

Külső hőszigetelés

Az EPS-t gyakran alkalmazzák épületek külső hőszigetelésére, mivel hatékonyan csökkenti a hőveszteséget.

Lépésálló XPS

Kiváló hőszigetelés

Az XPS kiemelkedő hőszigetelő képességgel rendelkezik. Az egyenletes, zárt cellás szerkezet magas fokú hőszigetelést biztosít, ami különösen fontos az energiatakarékos épületek esetében.

Magas nedvességállóság

Az XPS rendkívül jól ellenáll a nedvességnek, így hosszabb élettartamot biztosít még nedves környezetben is. Ez a tulajdonság különösen fontos alapozási szigeteléseknél és parkolókban.

Nagyobb mechanikai ellenállás

Az XPS jelentős mechanikai ellenállással bír, így nagy terhelés esetén is kiválóan teljesít. Ez teszi ideálissá olyan helyzetekben, ahol nagyobb nyomásnak és terhelésnek van kitéve.

Előnyök és hátrányok

Előnyök:

Jobb terhelhetőség: Az XPS jobban ellenáll a nagy terhelésnek és nyomásnak, így tartósabb megoldást kínál a nagyobb igénybevételű területeken.

Magas nedvességállóság: Az XPS alacsony vízfelvételének köszönhetően hosszabb élettartamot biztosít nedves környezetben is.

Hátrányok:

Magasabb költség: Az XPS drágább, mint az EPS, ami növeli a projekt összköltségét.

Nehezebb telepítés: Az XPS sűrűbb és keményebb, így nehezebb vágni és alakítani, ami lassabb és bonyolultabb telepítést eredményezhet.

Felhasználási területek

Alapozási hőszigetelés

Az XPS kiváló választás alapozási hőszigeteléshez, mivel nagy mechanikai ellenállása és alacsony vízfelvétele hosszú távú védelmet biztosít.

Parkolók szigetelése

Az XPS nagy teherbírása miatt ideális parkolók és más nagy terhelésű területek szigeteléséhez.

Hidegburkolatok alatti szigetelés

Az XPS magas mechanikai ellenállása és hőszigetelő képessége miatt kiváló megoldás hidegburkolatok alatti szigeteléshez, ahol fontos a stabil és tartós alap biztosítása.

Padlófűtés lemez és lépésálló polisztirol

A padlófűtés rendszerek hatékony működése és a hőveszteség minimalizálása érdekében elengedhetetlen a megfelelő szigetelőanyagok használata. A lépésálló polisztirol, legyen az EPS vagy XPS, nemcsak hőszigetelő képessége miatt fontos, hanem azért is, mert mechanikai védelmet nyújt a padlónak. A lépésálló szigetelés biztosítja, hogy a padlófűtés csövei megfelelően legyenek elhelyezve és védettek legyenek a mechanikai sérülésektől, például a bútorok súlyától vagy a gyalogos forgalomtól. Emellett a jó szigetelés megakadályozza a hőszivárgást a padlószerkezetbe, ami növeli a fűtési rendszer hatékonyságát és csökkenti az energiaköltségeket.