Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Penosil SpeedFix construction 878 pisztolyos gyors ragasztóhab 750ml EasyGun applikátorral

Ár:
2.660 Ft (2.094 Ft + ÁFA)
Egységár: 2.660,00 Ft/db
 • Sok esetben helyettesíti a hagyományos rögzítést, mint az összetett ragasztást, vagy csavarozást, egy egyszerűbb, gyorsabb, csendesebb, tisztább és olcsóbb megoldással.
 • A ragasztóhab jó hőszigetelési tulajdonságokkal és zajszigeteléssel rendelkezik.
 • A mellékelt EasyGun applikátor lehetővé teszi a ragasztóhab használatát a szigetelés vagy az építőlemezek közötti szűk rések és hézagok szigetelésére.
 • Nagyon jó ragasztási és tömítési tulajdonságok.
 • Kiváló tapadás különféle anyagokkal, mint például polisztirol, gipszkarton, vakolat, fa, beton, kő, fém és PVC, valamint ásványi anyagokkal.
 • Nagyon gazdaságos, időt és pénzt takarít meg.
 • Egyenletesen erős szerkezetű és elegendően rugalmas.
 • Nagyon kevés utótágulás és tágulási nyomás lehetővé teszi a gyors és pontos ragasztást.
 • Kiváló minőségű eredmények különböző időjárási körülmények között is.
 • Habpisztollyal vagy a mellékelt EasyGun applikátorral használható.
Várható szállítás: 2021. október 27.
Szállítási díj: 990 Ft
Kiszerelés:
Menny.:db

Leírás

Univerzális habragasztó különféle építési munkákhoz bel- és kültéren egyaránt. Egész évben használható, jó eredmények -5 és + 30°C közötti hőmérsékleten érhetők el. A habragasztónak kiváló ragasztási és hőszigetelési tulajdonságai vannak, alacsony kötési nyomással és alacsony utótágulással. Jól tapad a legtöbb anyaghoz, például polisztirol, gipszkarton, fa, beton, kő, fém és PVC.

Alkalmazási területek
 • Polisztirol és ásványi szigetelő táblák rögzítése homlokzatokhoz és alapzathoz.
 • Belső burkolólapok rögzítése falakhoz.
 • Ablakpárkányok beszerelése.
 • Építőelemek ragasztása.
 • Hőhidak csökkentése, keskeny hézagok szigetelése a szigetelő táblák vagy az építőlemezek között.
Kiszerelés:

1000 ml-es aeroszolos flakon, tartalma 750 ml, egy dobozban 12 flakon.

Szín:

szürke

Kiválóan tapad az alábbi anyagokkal:
 • Hőszigetelő táblák
 • Gyapot
 • Különböző építőipari anyagok
 • Különböző táblák, falazó elemek.

Univerzális habragasztó különféle építési munkákhoz bel- és kültéren egyaránt. Egész évben használható, jó eredmények -5 és + 30°C közötti hőmérsékleten érhetők el. A habragasztónak kiváló ragasztási és hőszigetelési tulajdonságai vannak, alacsony kötési nyomással és alacsony utótágulással. Jól tapad a legtöbb anyaghoz, például polisztirol, gipszkarton, fa, beton, kő, fém és PVC.

Alkalmazási terület:
 • Hőszigetelő táblák rögzítése homlokzatokra és alapzatra
 • Belsőépítészeti táblák rögzítése
 • Ablakpárkányok rögzítése
 • Különböző építőelemek ragasztása
 • Hőhidak hatásának csökkentése
Alkalmazási utasítás:
Felület előkészítése
 • Távolítsa el a port, laza részecskéket és zsírt a felületekről. A jobb eredmény érdekében nedvesítse meg a felületet.
Felviteli hőmérséklet
 • Léghőmérséklet használat közben: -5 °C és +30 °C között. Palack hőmérséklet az alkalmazás során: +5 °C és +25 °C között, legjobb eredmény +20 °C-on érhető el. A flakont alacsony hőmérsékleten történő munka megkezdése előtt fel kell melegíteni vízzel vagy szobahőmérsékleten (legfeljebb +30 °C-ig).
Alkalmazás EasyGun applikátorral:
 • Rázza meg a flakont legalább húsz alkalommal. Tartsa a palackot függőleges helyzetben. Helyezze az EasyGun kifúvót a szelepre, majd nyomja meg kissé, amíg az applikátor rögzül. Használathoz fordítsa el a palackot fejjel lefelé és nyomja meg az EasyGun applikátor ravaszát.
Alkalmazás habpisztollyal:
 • Tartsa a flakon függőleges helyzetben, majd csatlakoztassa a flakont a habpisztollyal, egy kézzel tartva a pisztoly fogantyúját és másik kézzel csavarja fel flakont. Művelet közben ügyeljen arra, hogy a habpisztoly nem irányul más személy felé. A palackot nem szabad a szeleppel fejjel lefelé csatlakoztatni a pisztolyhoz. Kizárólag csatlakoztatás után fordítsa meg a tartályt a pisztollyal együtt, munka pozícióba, azaz fejjel lefelé. Rázza meg a flakon legalább 20-szor. A habmennyiség a pisztoly ravaszával szabályozható. Az aljzatot meg kell nedvesíteni, mivel a hab a nedvesség hatására tágul. A benedvesített felületek jobb eredményt biztosítanak. Használat előtt, alacsony hőmérsékleten a flakont melegen kell tartani egy helyiségben, vagy meleg vízben. A helyiség vagy a víz hőmérséklete nem haladhatja meg a +30 °C-ot.
Utasítások a szigetelőlemezek és a belsőépítészeti táblák ragasztására:
 • Párhuzamosan a tábla oldalai mentén (3–4 cm-re a tábla szélétől) vigyen fel egyenletes habragasztó réteget a táblára. Ezután egy sávot középen, a hosszabb oldallal párhuzamosan (legfeljebb 25 cm legyen a ragasztóhab sávok között). A habragasztó felhordása után várjon 2-3 percet, majd nyomja rá a táblát a falra. A táblák szint beállítása elvégezhető legfeljebb 5 percen belül. A habragasztó elegendő szilárdsággal rendelkezik a szigetelőlemezek rögzítéséhez.
 • Szigeteléskor és burkoláskor mindig kövesse az épület tervezését, építési előírásokat, szabványokat vagy egyéb vonatkozó és irányadó elveket a kiegészítő mechanikus rögzítésről. A hőszigetelő dübelek használata mindig ajánlott.
 • Ezt a terméket általánosan nem ajánlott bitumenes felületeken használni. Amennyiben a hőszigetelő táblákat bitumennel kezelt felületre szeretnénk felragasztani, előtte mindig ellenőrizzük a szükséges ragadó/tapadó képességet.
Ablakpárkányok rögzítése:
 • Az ablakpárkány rögzítése előtt ellenőrizze, hogy az alapfelület kiegyenlített-e. Távtartók használata elengedhetetlen! A hab csak ragasztóként használható. Szélektől 3-4cm-re vigye fel a ragasztót. A kötés időtartamára nehezékek használata szükséges.
Építőelemek ragasztása:
 • Nem teherhordó falszerkezeteknél használható fel a habragasztó. Konzultájon értékesítőinkkel és szakembereinkkel a kő alapú kompatibilitást érintő kérdésekről. Az első sor falazóelemet habarcsnak kell rögzítenie és kiegyenlítenie! Felhordás előtt a felületet meg kell nedvesíteni a jobb eredmény érdekében. A habragasztó mind függőleges, mind vízszintes felületekre felhordható. Felhordást követően várjon néhány percig, majd nyomja össze az elemeket. A habragasztó csak akkor használható, ha a terhelés kiegyensúlyozott, egyenletesen oszlik meg a falazó elemeken. Nem alkalmas megosztott terhelésre és teher hordásra.
Kiszerelés:

1000 ml-es aeroszolos flakon, tartalma 750 ml, egy dobozban 12 flakon.

Szín:

szürke

Korlátozások:

A ragasztóhab nem tapad teflon, polietilén és szilícium felületekhez. A megkötött hab érzékeny a napfény UV sugárzására, védeni kell a közvetlen napfénytől, nem átlátszó festő maszkoló szalaggal.

Tisztítás:

A nem megkeményedett hab eltávolítható a szerszámokról és felületekről a Penosil Foam cleaner purhab tisztítóval. A megkeményedett hab manuálisan eltávolítható, Penosil Premimum purhab eltávolító puhítását követően. A ruházatról és habpisztolyról a nem megkeményedett purhab eltávolítható benedvesített Penosil Premium Cleaning törlőkendővel.

Tárolás:

A palackokat függőleges helyzetben kell tárolni és szállítani. Tárolja hűvös és száraz helyen, +5 °C és +30 °C között. A flakonokat nem szabad +50 ° C felett tárolni, hőforrások közelében vagy közvetlen napsugárzás mellett. Garantált tárolási idő, szavatosság: a gyártás időpontjától számított 12 hónap, zárt bontatlan csomagolásban.

Biztonsági követelmények:

A termék gyúlékony. Óvja a túlmelegedéstől és tartsa távol nyílt lángtól. Ne érje közvetlen napfény és ne dohányozzon munka közben. Belélegezve és bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). Biztosítson elegendő szellőzés az alkalmazás során. Viseljen védőszemüveget és kesztyűt. Gyermekektől tartsa távol. A megkeményedett hab az egészség veszélyeztetése nélkül kezelhető.

Törekszünk a weboldalon megtalálható pontos és hiteles információk közlésére. Olykor, ezek tartalmazhatnak téves információkat: a képek tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban, egyes leírások vagy az árak előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak a gyártók által, vagy hibákat tartalmazhatnak.

Hibát találsz a leírásban vagy az adatlapon? Jelezd nekünk!

Youtube videók