Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Gipszkarton lapok

A gipszkarton rendkívül sokoldalú anyag, és széles körben használják az építőiparban, különféle belsőépítészeti és falburkolási projektekben.

A gipszkarton lapokat könnyű súlyuk és könnyű kezelhetőségük miatt előszeretettel alkalmazzák falak, mennyezetek és burkolatok építéséhez vagy felújításához. A lapokat különböző vastagságokban és méretekben gyártják, így alkalmazkodhatnak a különböző tervezési és funkcionális igényekhez. A gipszkarton lapok alkalmazhatók szárazépítési technikákban is, ami azt jelenti, hogy nincs szükség hosszú száradási időre, mint például a hagyományos vakolatoknál. Emellett a gipszkarton falak könnyen javíthatók vagy módosíthatók, ami rugalmasságot biztosít a belső tér kialakításában.

Milyen típusú gipszkarton lapok léteznek?

·       Standard gipszkarton lapok: Ezek a lapok általános célú használatra készülnek, falak és mennyezetek építéséhez vagy felújításához. Standard gipszkarton lapok könnyűek és könnyen szerelhetők.
 

·       Zöld gipszkarton lapok (TE-és TB-típus): Ezek a lapok vízálló tulajdonságaik miatt alkalmasak nedvesebb környezetekben, például fürdőszobákban vagy konyhákban való használatra. A zöld gipszkarton lapok ellenállnak a nedvességnek, és így megakadályozzák a penészképződést.
 

·       Tűzgátló gipszkarton lapok: Ezek a lapok olyan anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a tűznek és a hőnek. Tűzálló gipszkarton lapokat gyakran használnak olyan helyeken, ahol a tűzbiztonság kiemelten fontos, például közös falakban vagy fűtőberendezések körül.
 

·       Hangszigetelő gipszkarton lapok: Ezek a lapok extra hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, és ideálisak lehetnek olyan területeken, ahol a hangszigetelés fontos szempont, például lakóterek vagy mozitermek építésekor.
 

·       Speciális formájú gipszkarton lapok: Ezek a lapok különböző formájúak lehetnek, például íves vagy ferde, és alkalmasak különféle építészeti tervek megvalósításához.
 

·       Laminált gipszkarton lapok: Ezek a lapok egyik oldalukon már festéssel vagy dekoratív bevonattal rendelkeznek, így külön festés vagy burkolás nélkül is használhatók. Ezt gyakran díszítő célokra alkalmazzák.

Rendezés:

Rigips RBI Impregnált gipszkarton lap 12,5x1200x2000 mm

Rigips impregnált gipszkarton lap ideális választás a párás és vizes helyiségekben készülő falak építéséhez.

  • 2,4 m2/tábla
4.535 Ft
1.889,58 Ft/m2

Rigips RF Tűzgátló gipszkarton lap 15x1200x2000 mm

Rigips tűzgátló gipszkarton megerősített üvegszálmerevítéssel, a tűzgátló képesség növelése érdekében.

  • 2,4 m2/tábla
3.792 Ft
1.580,00 Ft/m2

Rigips RF Tűzgátló gipszkarton lap 12,5x1200x2000 mm

Rigips tűzgátló gipszkarton megerősített üvegszálmerevítéssel, a tűzgátló képesség növelése érdekében.

  • 2,4 m2/tábla
3.152 Ft
1.313,18 Ft/m2

Rigips RFI Tűzgátló impregnált gipszkarton lap 12,5x1200x2000 mm

Vizes helyiségekben található tűzvédelmi falak építésére szolgáló Rigips tűzgátló impregnált gipszkarton lap.

  • 2,4 m2/tábla
4.224 Ft
1.760,00 Ft/m2

Rigips Standard Normál gipszkarton lap 12,5x1200x2000 mm

A Rigips Standard Normál gipszkarton lap ideális választás a belsőépítészetben. Könnyű, de erős szerkezetének köszönhetően könnyen kezelhető, és könnyen felhasználható falak és mennyezetek kialakításához. Minőségi anyag, mely hosszú távú tartósságot biztosít.

  • 2,4 m2/tábla
  • 20 kg/tábla
2.400 Ft
1.000,00 Ft/m2

Rigips Blue Acoustic RF Hanggátló tűzgátló gipszkarton 12,5x1200x2000 mm

A Rigips hanggátló giszkarton lapja biztosítja, hogy a lehető legkisebb mértékben érje a zaj a lakóterületet.

  • 2,4 m2/tábla
4.295 Ft
1.789,58 Ft/m2

A tűzgátló gipszkartonlapok – Legfontosabb tulajdonságaik és előnyeik

A tűzgátló gipszkarton olyan építőanyag, amelyet tűzvédelmi célokra terveztek. A hagyományos gipszkartonlapokhoz hasonlóan készül, de speciális anyagokkal van kezelve, amelyek növelik a tűzállóságát. Ezek az anyagok lehetnek például üvegszál vagy más tűzálló adalékok. A tűzgátló gipszkarton alkalmazása segíthet lassítani a tűz terjedését és növelheti az épület tűz elleni ellenálló képességét. Ezeket gyakran olyan helyeken használják, ahol magasabb tűzvédelmi követelmények vannak, például lakóépületekben, iskolákban vagy irodaházakban.

Az eKomplex webáruházban különböző tulajdonságokkal rendelkező tűzgátló gipszkarton lapokat tudunk vásárolni. Vizes vagy éppen párás területre szánt tűzgátló gipszkartonok mellett megtaláljuk a lehető legjobban hangszigetelő terméket is.

Ráadásul, ha extra védelemre lenne szükségünk az üvegszálmerevítéssel rendelkező tűzgátló gipszkarton lapok szintén egy jó választás lehet. Vásárolj egyszerűen online az eKomplex webáruházban és mi kiszállítjuk!

Mi az 5 legfontosabb jó tulajdonsága a tűzgátló gipszkarton lapoknak?

1.       Tűzállóság: A fő előnye a tűzgátló gipszkartonlapoknak a tűzállóság. Ezek a lapok képesek lassítani a tűz terjedését, segítve ezzel a tűzvédelmi intézkedéseket.

2.       Biztonság: A tűzgátló gipszkartonlapok növelik az épület biztonságát, mivel csökkentik a tűz terjedésének sebességét és időt adnak az embereknek az épület elhagyására.

3.       Változatosság: Ezek a lapok különböző vastagságokban és típusokban elérhetők, így alkalmazkodhatnak különböző tűzvédelmi és szerkezeti követelményekhez.

4.       Hangszigetelés: További előnyük lehet a hangszigetelés. A tűzgátló gipszkartonlapok képesek csökkenteni a hang átvitelét, ami fontos lehet az épület belső hangkomfortjának javításában.

5.       Könnyű telepítés: Mint a hagyományos gipszkartonlapok, a tűzgátló változatok is könnyen telepíthetők. Ez egyszerűsítheti az építési folyamatot és csökkentheti a munkaerő és idő költségeit.