Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Gipszkarton lapok

A gipszkarton rendkívül sokoldalú anyag, és széles körben használják az építőiparban, különféle belsőépítészeti és falburkolási projektekben.

A gipszkarton lapokat könnyű súlyuk és könnyű kezelhetőségük miatt előszeretettel alkalmazzák falak, mennyezetek és burkolatok építéséhez vagy felújításához. A lapokat különböző vastagságokban és méretekben gyártják, így alkalmazkodhatnak a különböző tervezési és funkcionális igényekhez. A gipszkarton lapok alkalmazhatók szárazépítési technikákban is, ami azt jelenti, hogy nincs szükség hosszú száradási időre, mint például a hagyományos vakolatoknál. Emellett a gipszkarton falak könnyen javíthatók vagy módosíthatók, ami rugalmasságot biztosít a belső tér kialakításában.

Milyen típusú gipszkarton lapok léteznek?

·       Standard gipszkarton lapok: Ezek a lapok általános célú használatra készülnek, falak és mennyezetek építéséhez vagy felújításához. Standard gipszkarton lapok könnyűek és könnyen szerelhetők.
 

·       Zöld gipszkarton lapok (TE-és TB-típus): Ezek a lapok vízálló tulajdonságaik miatt alkalmasak nedvesebb környezetekben, például fürdőszobákban vagy konyhákban való használatra. A zöld gipszkarton lapok ellenállnak a nedvességnek, és így megakadályozzák a penészképződést.
 

·       Tűzgátló gipszkarton lapok: Ezek a lapok olyan anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a tűznek és a hőnek. Tűzálló gipszkarton lapokat gyakran használnak olyan helyeken, ahol a tűzbiztonság kiemelten fontos, például közös falakban vagy fűtőberendezések körül.
 

·       Hangszigetelő gipszkarton lapok: Ezek a lapok extra hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, és ideálisak lehetnek olyan területeken, ahol a hangszigetelés fontos szempont, például lakóterek vagy mozitermek építésekor.
 

·       Speciális formájú gipszkarton lapok: Ezek a lapok különböző formájúak lehetnek, például íves vagy ferde, és alkalmasak különféle építészeti tervek megvalósításához.
 

·       Laminált gipszkarton lapok: Ezek a lapok egyik oldalukon már festéssel vagy dekoratív bevonattal rendelkeznek, így külön festés vagy burkolás nélkül is használhatók. Ezt gyakran díszítő célokra alkalmazzák.

Rendezés:

Rigips RB Normál gipszkarton lap 12,5x1200x2000 mm

Normál gipszkarton lap. Jelölése: RB (A) Megjelenés: szürke kartonlap, élén fekete felirat. Átlagos igénybevételű belső térbe alkalmas építőlemez.
1.135,42 Ft/m2

Rigips RBI Impregnált gipszkarton lap 12,5x1200x2000 mm

Az Rigips RBI Impregnált gipszkarton lap ideális választás párás és vizes helyiségekben történő falak építéséhez. A 12,5 mm vastag lap könnyen szerelhető és kiváló minőségű anyagból készül. A 1200x2000 mm-es méretének köszönhetően könnyen illeszthető és stabil felületet biztosít a falaknak. Válassza ezt a terméket, ha hosszú távú és strapabíró megoldást keres építkezése során!

  • 2,4 m2/tábla
3.565 Ft
1.485,42 Ft/m2

Rigips RF Tűzgátló gipszkarton lap

A Rigips RF Tűzgátló gipszkarton lap megerősített üvegszálmerevítéssel rendelkezik, azért hogy növelje a tűzgátló képességét. A lap ideális választás bármilyen tűzvédelmi rendszer kialakításához. A kiváló minőségű anyagokból készült lap könnyen szerelhető és garantáltan hosszú élettartamú. Válassza a Rigips RF Tűzgátló gipszkarton lapot biztonságos és megbízható tűzvédelmi megoldásokhoz!

  • 2,4 m2/tábla
3.325 Ft
1.385,42 Ft/m2

Rigips RFI Tűzgátló impregnált gipszkarton lap 12,5x1200x2000 mm

A Rigips RFI Tűzgátló impregnált gipszkarton lap ideális választás vizes helyiségekben található tűzvédelmi falak építésére. A 12,5x1200x2000 mm-es méretének köszönhetően könnyen és hatékonyan alkalmazható. A magas minőségű anyagból készült lap biztosítja a megfelelő tűzállóságot, így maximális biztonságot nyújt.

  • 2,4 m2/tábla
4.450 Ft
1.854,17 Ft/m2

Rigips Standard Normál gipszkarton lap 12,5x1200x2000 mm

A Rigips Standard Normál gipszkarton lap ideális választás a belsőépítészetben. Könnyű, de erős szerkezetének köszönhetően könnyen kezelhető, és könnyen felhasználható falak és mennyezetek kialakításához. Minőségi anyag, mely hosszú távú tartósságot biztosít.

  • 2,4 m2/tábla
  • 20 kg/tábla
2.340 Ft
975,00 Ft/m2

Rigips Habito Tűzgátló építőlemez 12,5x1200x2000 mm

A Habito DFRI 12,5 mm terhelhető, ütésálló, tűzgátló építőlemez, ideális alapanyag Rigips belső falak, lakáselválasztó falak és biztonsági válaszfalak építéséhez.
3.435,42 Ft/m2

Rigips Habito Hydro DFRIH1 Tűzgátló impregnált építőlemez 12,5x1200x2000 mm

A Habito Hydro a Habito építőlemez továbbfejlesztett, impregnált változata.
3.764,58 Ft/m2

Rigips Blue Acoustic RF Hanggátló tűzgátló gipszkarton 12,5x1200x2000 mm

Fedezze fel a Rigips Blue Acoustic RF Hanggátló gipszkarton remek tulajdonságait! Ez a tűzgátló gipszkarton kiváló hangszigetelő és tűzálló képességekkel rendelkezik, így ideális választás lehet lakó- és irodaházak építésénél. A 12,5 mm vastag lapok könnyen alakíthatók és telepíthetők, ráadásul a 2000x1200 mm-es méretűek.

  • 2,4 m2/tábla
4.090 Ft
1.704,17 Ft/m2

Rigips Blue Acoustic RFI Hanggátló tűzgátló impregnált gipszkarton 12,5x1200x2000 mm

A Blue Acoustic 2.0 RFI építőlemezt azért fejlesztettük ki, hogy megoldást tudjunk kínálni az emelt hanggátlási és tűzgátlási igényű szerkezetek kialakítására az időszakosan magas páratartalmú helyiségekben is.
4.570 Ft
1.904,17 Ft/m2

Rigips RED Energoboard üvegszállal erősített gipszkarton 12,5x1200x2000 mm

A Rigips® ENERGOBOARD gipszkarton új, környezettudatos gyártási technológiával készül, rendszerminősítéssel rendelkező válaszfalak, álmennyezetek és egyéb szerelt szerkezetek építéséhez kiváló.
1.135,42 Ft/m2

A tűzgátló gipszkartonlapok – Legfontosabb tulajdonságaik és előnyeik

A tűzgátló gipszkarton olyan építőanyag, amelyet tűzvédelmi célokra terveztek. A hagyományos gipszkartonlapokhoz hasonlóan készül, de speciális anyagokkal van kezelve, amelyek növelik a tűzállóságát. Ezek az anyagok lehetnek például üvegszál vagy más tűzálló adalékok. A tűzgátló gipszkarton alkalmazása segíthet lassítani a tűz terjedését és növelheti az épület tűz elleni ellenálló képességét. Ezeket gyakran olyan helyeken használják, ahol magasabb tűzvédelmi követelmények vannak, például lakóépületekben, iskolákban vagy irodaházakban.

Az eKomplex webáruházban különböző tulajdonságokkal rendelkező tűzgátló gipszkarton lapokat tudunk vásárolni. Vizes vagy éppen párás területre szánt tűzgátló gipszkartonok mellett megtaláljuk a lehető legjobban hangszigetelő terméket is.

Ráadásul, ha extra védelemre lenne szükségünk az üvegszálmerevítéssel rendelkező tűzgátló gipszkarton lapok szintén egy jó választás lehet. Vásárolj egyszerűen online az eKomplex webáruházban és mi kiszállítjuk!

Mi az 5 legfontosabb jó tulajdonsága a tűzgátló gipszkarton lapoknak?

1.       Tűzállóság: A fő előnye a tűzgátló gipszkartonlapoknak a tűzállóság. Ezek a lapok képesek lassítani a tűz terjedését, segítve ezzel a tűzvédelmi intézkedéseket.

2.       Biztonság: A tűzgátló gipszkartonlapok növelik az épület biztonságát, mivel csökkentik a tűz terjedésének sebességét és időt adnak az embereknek az épület elhagyására.

3.       Változatosság: Ezek a lapok különböző vastagságokban és típusokban elérhetők, így alkalmazkodhatnak különböző tűzvédelmi és szerkezeti követelményekhez.

4.       Hangszigetelés: További előnyük lehet a hangszigetelés. A tűzgátló gipszkartonlapok képesek csökkenteni a hang átvitelét, ami fontos lehet az épület belső hangkomfortjának javításában.

5.       Könnyű telepítés: Mint a hagyományos gipszkartonlapok, a tűzgátló változatok is könnyen telepíthetők. Ez egyszerűsítheti az építési folyamatot és csökkentheti a munkaerő és idő költségeit.