Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Revíziós ajtók

A revíziós ajtók rendkívül sokoldalúak és széles körben felhasználhatók az építőipari projektek során. Ezek az ajtók lehetővé teszik a gépészeti-, elektromos- és egyéb berendezések könnyű hozzáférését, legyenek azok az épület belsejében vagy kívül. Emellett teljes mértékben megfelelnek a tűzgátlási követelményeknek is, ami kritikus fontosságú a biztonság szempontjából.

A revíziós ajtó méretei is változatosak, így megfelelnek az egyedi igényeknek is. A standard méretek 200 x 200 mm-től 600 x 600 mm-ig terjednek.

Az eKomplex revíziós ajtó kínálata folyamatosan bővül, így érdemes a legjobb ajánlatokért mindig visszatérni!

Rendezés:

DK Revíziós ajtó, fém, fehér

Gipszkarton válaszfalakba beépíthető fém revíziós ajtó, fehér porszórt kivitelben.

3.990 Ft

Gyakran ismételt kérdések a gipszkarton profilokkal kapcsolatban

 

Mi a revíziós ajtó, és mire szolgál?

A revíziós ajtó egy speciális ajtó, amelyet épületekben használnak. A fő feladata az, hogy könnyű hozzáférést biztosítson a gépészeti-, elektromos- és egyéb berendezésekhez és rendszerekhez. Emellett a revíziós ajtók gyakran megfelelnek tűzvédelmi előírásoknak is.

Milyen helyzetekben szükséges revíziós ajtót telepíteni?

Revíziós ajtókat általában olyan helyeken használnak, ahol gépészeti, elektromos vagy egyéb rendszerek el vannak rejtve, de könnyen hozzáférhetők kell, hogy legyenek. Ez lehet például falakban, mennyezetekben vagy aknafalakban.

Milyen anyagokból készülnek a revíziós ajtók?

A revíziós ajtók többféle anyagból készülhetnek, például alumínium kerettel és gipszkarton betéttel, cementlap betéttel, 1 mm vastag alumínium lemez betéttel, porszórt festéssel felületkezelt horganyzott acéllemezből vagy rozsdamentes acéllemezből.

Milyen méretekben kaphatók a revíziós ajtók?

Az általános méretek 200 x 200 mm-től 600 x 600 mm-ig terjednek. Azonban egyedi gyártású ajtók is elérhetők, amelyek az adott projekt specifikációinak megfelelően készülnek.

Milyen típusú revíziós ajtók léteznek?

Léteznek nem tűzgátló és tűzgátló revíziós ajtók, amelyek különböző helyzetekben használhatók. Az ajtók nyitási iránya is variálható, és vannak pántokon nyíló fix vagy kivehető ajtólappal rendelkező panelek.

Hogyan történik a revíziós ajtók beépítése?

A revíziós ajtók beépítésehez részletes műszaki leírások és beépítési útmutatók állnak rendelkezésre. A szárazépítéssel foglalkozó szakipar szakemberei gyakran végzik az ajtók telepítését, de nagyobb projektek esetén az ajtógyártó vállalat képzett szakemberei is segíthetnek.

Milyen előnyei vannak a revíziós ajtóknak az építkezéseken vagy felújítások során?

A revíziós ajtók könnyű hozzáférést biztosítanak a gépészeti és elektromos rendszerekhez anélkül, hogy azokat fel kellene bontani vagy kárt okozni az épületben. Ez időt és pénzt takarít meg, valamint lehetővé teszi a rendszerek gyors karbantartását és ellenőrzését.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni a revíziós ajtó kiválasztásakor?

A revíziós ajtó kiválasztásakor fontos figyelembe venni az épület típusát, a rendszer típusát, a tűzvédelmi előírásokat, a méreteket és az esztétikai preferenciákat. Mindig az adott feladathoz és környezethez megfelelő típust válasszunk.

Mennyire tartósak a revíziós ajtók?

A revíziós ajtók általában tartósak és hosszú élettartammal rendelkeznek, különösen akkor, ha jó minőségű anyagokból készülnek, és megfelelnek a szükséges karbantartási elvárásoknak.