Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Kemikál Mészpótló Habarcs adalékszer 5 l
13.950 Ft
Menny.:db

Kemikál Mészpótló Habarcs adalékszer 5 l

13.950 Ft
Menny.:db
Egységár: 2.790,00 Ft/liter

Kemikál  Mészpotló habarcs adalékszer, amely az oltott mész részleges vagy teljes helyettesítésére alkalmas.

Cikkszám: UH-330122

Leírás

  • Oltott mész teljes, vagy részleges helyettesítésére, kiváltására alkalmas, légpórusképző és képlékenyítő hatású habarcsadalék.
  • 1 liter adalék 300-400 kg oltott meszet helyettesít. Az így készült habarcsok a javított mészhabarcsokkal azonos célra használhatók.

Általános leírás

  • Oltott mész (mészhidrát) teljes, vagy részleges helyettesítésére, kiváltására alkalmas légpórusképző és képlékenyítő hatású habarcsadalék. Szerves hatóanyag-bázisú vizes oldat.
  • Használata lényegesen egyszerűbbé, kényelmesebbé teszi a helyszíni habarcskeverést. 1 liter adalék 3-400 kg. oltott meszet helyettesít.

Alkalmazási terület

  • A Mészpótlóval készített habarcsok a javított mészhabarcsokkal azonos célra használhatók. Az adalékkal H10-H50-es minőségkategóriának megfelelő falazó, vakoló, felületképző, illetve ágyazó habarcsok készíthetők. A készítmény széleskörűen használható épületek tartó-és válaszfalainak falazásához, homlokzati és belső vakoláshoz, felületképzéshez. Eredményesen alkalmazható minden olyan esetben, ahol kívánatos a fal jó szellőzése, a vakolat fokozott időjárás állósága és a szokványosnál jobb fagyállósága. Használható vályogból készült épületek külső és belső – rabicolt – vakolásához is. Burkolatok fektetéséhez, díszburkolatok készítéséhez szintén ajánlható.

Alkalmazási előnyök

  • 1 m³ habarcshoz mindössze 1 liter Mészpótló szükséges. 1 liter adalék 3-400 kg oltott meszet helyettesít. Raktározási és szállítási költsége, valamint tárolásának helyigénye az oltott mészhez viszonyítva minimális.
  • Használata összehasonlíthatatlanul egyszerűbb, kényelmesebb tisztább és veszélytelenebb, mint az oltott mészé. Beadagolása könnyű, a munkakörnyezetet nem szennyezi. Az építési terület igénybevétele kíméletesebb, állapota tisztább, rendezettebb lehet. Környezetkímélő, vizes bázisú.
  • A meszes habarcsokkal ellentétben, hideg időben a Mészpótló mellett fagyásgátló adalékszer is alkalmazható. A Mészpótlóval készült vakolat szilárdsága nagyobb, időjárás állósága jobb, ezáltal élettartama hosszabb, mint a hagyományos vakolatoké.
  • Zsugorodásra, repedezésre kevésbé hajlamos.
  • Nem képződhet mészkukac.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.