Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Gipszkarton profilok és tartozékai

Az építőipar folyamatosan fejlődik, a modern építészeti tervek elengedhetetlenné teszik az innovatív és sokoldalú anyagok használatát, amely a vásárlók számára is elvárás lett. Az egyik ilyen csodálatos anyag a gipszkarton, amely kiemelkedően sokoldalú, könnyű és kiváló minőségű felületeket biztosít. Azonban a gipszkarton munkáinak sikere szorosan összefügg a megfelelő profilok használatával. Ismerd meg a gipszkarton profilok előnyeit és lehetőségeit!

A legfontosabb tudnivalók a gipszkarton profilokkal kapcsolatban:

Precíz és egyszerű: A gipszkarton profilok olyan építőelemek, amelyek lehetővé teszik a gipszkarton falak és mennyezetek könnyű és precíz kialakítását. Ezek a profilok szabványos méretekkel és formákkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a pontos illeszkedést és az egyenletes szerelést. Ennek köszönhetően az építési vagy felújítási munkák sokkal gyorsabban haladhatnak.

Kiváló minőségű anyag: A gipszkarton profilok a legjobb minőségű anyagokból készülnek, amelyek tartósságot és stabilitást biztosítanak a gipszkarton szerkezeteknek. Az alumínium vagy acél profilok például kiváló ellenállást nyújtanak a nedvességgel, rozsdával és mechanikai hatásokkal szemben. Ezért hosszú élettartammal és kiváló teljesítménnyel rendelkeznek.

Rugalmas és sokoldalú: A gipszkarton profilok használatával lehetőség nyílik kreatív és egyedi tértervezésre. Ezek a profilok könnyen alakíthatók és illeszthetők, így a különböző formák és méretek megvalósítása sem jelent problémát. Legyen szó íves mennyezetről vagy különleges faldekorációról, a gipszkarton profilok segítségével szinte bármilyen dizájnt megvalósíthat.

Energiahatékony: A gipszkarton profilok réteges szerkezete lehetővé teszi a szigetelőanyagok könnyű beépítését, ami javítja az épület energiateljesítményét. A megfelelően szigetelt gipszkarton falak és mennyezetek csökkentik az energiaveszteséget, és hozzájárulnak a fűtési és hűtési költségek csökkentéséhez.

Tűzvédelem és hangszigetelés: A gipszkarton profilok kiváló tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkeznek, így hozzájárulnak az épületek biztonságához. Emellett a megfelelően tervezett gipszkarton szerkezetek hatékonyan csökkentik a zajszintet, így kellemesebb és nyugodtabb környezetet teremtenek.

Az eKomplex webáruházban számos gipszkarton profilt van lehetőség választani, különböző méretekben, mennyiségekben és számos felhasználási területre. Válogasson kínálatunkból, kérdés esetén pedig keresse bizalommal szakértő kollégáinkat!

Rendezés:

Komplex CD 60/27 mennyezeti profil 05

A Komplex CD 60/27 mennyezeti profil 05 ideális választás a gipszkarton álmennyezetek rögzítésére. A magas minőségű anyagból készült profil könnyen és gyorsan telepíthető, és biztosítja a stabil és tartós szerkezetet. A prémium minőségű anyagoknak köszönhetően hosszú élettartammal rendelkezik, és megfelelő támogatást nyújt a mennyezeteknek. 

1.110 Ft

Komplex UD 28/27 mennyezeti profil 05

A Komplex UD 28/27 mennyezeti profil 05 ideális választás gipszkarton álmennyezetek tartásához. Ez a tartóprofil könnyű, de mégis erős anyagból készült, így könnyedén megbirkózik a terheléssel. Ha minőségi és megbízható tartó profilt keresel, akkor a Komplex UD 28/27 mennyezeti profil 05 a tökéletes választás számodra.

760 Ft

Komplex UW 50 válaszfal profil 05

Az UW 50 válaszfal profil 05 ideális választás gipszkarton válaszfalak függőleges tartóprofiljának kialakításához. A komplex profil könnyen és gyorsan telepíthető, és biztosítja a megfelelő tartást és stabilitást a válaszfalaknak. A minőségi anyagoknak köszönhetően hosszú élettartamú és megbízható megoldást nyújt a belső tér kialakításához.

1.535 Ft

Komplex CW válaszfal profil 05

A Komplex CW válaszfal profil 05 ideális választás gipszkarton függőleges falváz profilnak. Kiváló minőségű anyagból készült, stabil és könnyen szerelhető. Ideális választás otthoni vagy irodai felújításokhoz. A precízen tervezett profil biztosítja a tökéletes illeszkedést és tartósságot a gipszkarton falaknak. 

1.115 Ft

Komplex UA erősített profil 2,0

Az UA erősített profil 2,0 ideális választás ajtószerkezetek és nyílások kialakítására. Kiváló minőségű anyagból készült, erős és stabil szerkezetet biztosít. Ideális választás bármilyen belső tér kialakításához. Ne habozzon, válassza a komplex UA erősített profil 2,0-t!

5.445 Ft

Komplex L-rögzítő UA100db/doboz Profifix

UA erősített gipszkartont profilt padlóhoz és mennyezethez rögzítő elem. Gipszkarton rendszerelem.

  • 100db/doboz
100 Ft

Komplex szigetelő szivacscsík Profifix

Az UW és UD profilokra ragasztva megakadályozza a hangok átszűrődését. Gipszkarton rendszerelem.

1.445 Ft

Gyakran ismételt kérdések a gipszkarton profilokkal kapcsolatban

 

 

Mi is pontosan a gipszkarton profil?


A gipszkarton profil egy speciálisan kialakított, általában alumíniumból vagy acélból készült építőelem, amelyet a gipszkarton falak és mennyezetek építéséhez, szereléséhez használnak. A profilok különböző formákban és méretekben kaphatók és lehetővé teszik a gipszkarton lapok rögzítését és azoknak megfelelő alakzatok kialakítását.

Milyen típusú gipszkarton profilok léteznek?


Számos típusú gipszkarton profil létezik, beleértve a gerenda- és pillérprofilokat, a tartóprofilokat, az áthidalóprofilokat és az E-típusú profilokat. Ezek a profilok különböző feladatokat látnak el, például falak és mennyezetek rögzítését, síkfelületek kialakítását és más speciális szerkezeti elemeket.

Hogyan válasszam ki a megfelelő gipszkarton profilokat a projektjeimhez?


A megfelelő gipszkarton profilok kiválasztása a tervezési és funkcionális igényektől függ. Fontos mérlegelni a profil méretét, anyagát és alakját a projekt követelményeivel összhangban. Amennyiben nem vagy biztos, hogy melyik gipszkarton profil lenne a tökéletes, keress bennünket bizalommal!

Milyen előnyei vannak a gipszkarton profilok használatának?


A gipszkarton profilok sok előnnyel járnak, mint például a precíziós és egyszerű szerelhetőség, a rugalmasság a tértervezésben, a tűzvédelem és a hangszigetelés javítása, a gyors telepítési folyamat, a takarékos anyagfelhasználás és a környezetbarát megoldások.

Mi az a gipszkarton profil vágó?

A gipszkarton profil vágó egy speciális szerszám vagy eszköz, amelyet a gipszkarton profilok pontos és precíz vágására használnak. A gipszkarton profilok hosszú és alakítható anyagok és a projekt igényei szerint különböző hosszúságú darabokra kell vágni őket. A profil vágó segít ezt a feladatot egyszerűen és pontosan elvégezni.

Milyen gipszkarton profil méretek léteznek?


A gipszkarton profilok különböző méretben és formában kaphatók, hogy megfeleljenek különböző építési és felújítási igényeknek. Íme néhány gyakori gipszkarton profil méret:

Cégérek és pillérek:

·       Szélesség: Általában 50 mm, 75 mm, 100 mm és 150 mm lehet.

·       Magasság: Általában 40 mm vagy 50 mm, de nagyobb változatok is elérhetők.

Tartóprofilok:

·       Szélesség: Általában 50 mm, 75 mm, 100 mm és 150 mm lehet.

·       Magasság: Általában 25 mm, 30 mm vagy 35 mm, de lehetnek magasabbak is.

Áthidalóprofilok:

·       Hosszúság: A hosszúság változó lehet a projekt igényeinek megfelelően.

Gipszkarton keretprofilok:

·       Méretek változhatnak a keretek típusától függően. Általában 75 mm vagy 100 mm szélességben és 35 mm magasságban érhetők el.

Hangszigetelő profilok:

·       Méretek változhatnak, attól függően, hogy mennyi hangszigetelést kívánunk elérni.

E-típusú profilok:

·       Szélesség: Általában 25 mm, 50 mm vagy 75 mm.

·       Magasság: Általában 25 mm, 30 mm vagy 35 mm.