Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Penosil Premium AquaBrake erősítő szövet vízszigeteléshez
2.440 Ft
1.220 Ft
Kedvezmény: 1.220 Ft 50%
Az akció időtartama: 2024. 01. 05. -

Penosil Premium AquaBrake erősítő szövet vízszigeteléshez

Kiszerelés
2.440 Ft
1.220 Ft
Kedvezmény: 1.220 Ft 50%
Az akció időtartama: 2024. 01. 05. -

A Penosil Premium AquaBrake erősítő szövet a legjobb választás, ha vízszigetelést szeretnél elvégezni otthonodban. Kiváló minőségű anyagának köszönhetően hosszú távon hatékonyan véd a nedvességtől. Rendkívül erős és könnyen kezelhető, így egyszerűen alkalmazható bármilyen felületen.

Cikkszám: KPPAQB05-anya

Leírás

A Penosil Premium AquaBrake erősítő szövet a tökéletes megoldás vízszigeteléshez. Ez a kiváló minőségű termék könnyen használható és hatékonyan védi az épületeket a nedvességtől és a vízszivárgástól. A szövet rendkívül erős és tartós, így hosszú távú védelmet nyújt. A Penosil Premium AquaBrake erősítő szövetet könnyedén felhelyezheti a kívánt felületre, és könnyedén bevonhatja vízzáró bevonattal. Ez a termék ideális választás a fürdőszobák, pincék, teraszok és egyéb nedves helyiségek vízszigeteléséhez. Bízzon a Penosil minőségében és válassza a Premium AquaBrake erősítő szövetet vízszigetelési problémái megoldásához.

A PENOSIL AquaBrake erősítő szövet, amely fokozza a vízálló tömítőanyagok hatását.

 • Szálerősítésű, használatra kész vízszigetelő keverék nedves helyiségek padlója és falai alatti aljzat vízszigetelésére.
 • Száradás után rugalmas, vízzáró réteget képez.
 • A masztix vízbázisú, és száradás közben nem bocsát ki szagot vagy káros anyagokat.

Értékek

 • Vékony, vízálló megerősítő szövet a sarkok, a padló és a fal kereszteződésének és az átvágások megerősítéséhez vízszigetelő masztix használata esetén.
 • Beltéri és kültéri alkalmazásra.
 • Nagyon rugalmas.
 • Ellenáll az öregedésnek, a szakadásnak és a vegyszereknek.

Alkalmazási területek

 • A masztix a fürdőszobák, zuhanyzók, szaunák és egyéb szaniter helyiségek vízszigetelő rétegének kialakítására szolgál a burkolás előtt.

Kompatibilis

 • Beton, Faipari-,Tégla-, és gipsz felület, Gipszkartonok és építőlemezek nedves helyiségekben

Használati utasítás

Alkalmazási feltételek

 • A felhordás során a levegő, az aljzat hőmérséklete és a masztix hőmérséklete +10°C és +25°C között kell, hogy legyen a maximális relatív páratartalom pedig 80%. Az aljzatnak teljesen kikeményedettnek, száraznak és simának kell lennie.
 • Használat előtt alaposan keverje össze a masztixet.
 • A felhordáshoz megfelelő eszközök a festőhenger vagy az ecset.
 • A szobasarkok és a padlófogók körüli hálós szalagos felhordás kényelmesen használható gitt simító.
 • A vízszigetelő anyagot használat előtt fel kell keverni.
 • A minimális fedőképesség 1,1 kg/m2 (2 rétegben történő burkolat). A kikeményedett masztix nem képez szilárd, tartós bevonatot, ezért bevonni kell befejező anyaggal (pl. csempével).

Felület előkészítés

 • A felületnek száraznak, portól, laza részecskéktől és olajtól tisztának kell lenniük.
 • A betonnal és a cementtel kiegyenlített felületeket megfelelő alapozóval kell alapozni, például PENOSIL BetPrimer 603-mal 1:5 arányban vízzel.

Alkalmazási mód

 • Használat előtt keverje össze a terméket. A PENOSIL AquaBrake Fibre 640-et ecsettel, tisztítókefével vagy festőhengerrel vigye fel a véglegesen megszáradt aljzatra, két réteg felhordásával, a második bevonat keresztben az első bevonattal.
  • Falak: Először fedje be a csatlakozásokat és a sarkokat, a csatlakozási pontokat, a csavarfejeket a falazatban vagy az építőlemezekben és a falátvezetések körül PENOSIL AquaBrake Fibre 640-el. A sarkokban legalább 20 cm széles hálós szalagot, például PENOSIL AquaBrake Fabric-ot ragasszunk fel friss vízszigetelő masszára (a fal és padló csatlakozási sarkaiban a hálószalagot egyenletes részekben kell az aljzatokra felvinni), és illesztésekhez legalább 10 cm széles hálószalag. Rögzítse a hálószalagot az aljzatra. A falon lévő áttörésekhez és nyílásokhoz a nyílásnál legalább 3-szor nagyobb átmérőjű hálószalagot kell használni. Vágjon a hálószalagba egy lyukat, amely 4-5 mm-rel kisebb legyen, mint a cső átmérője a falon, hogy a felhordás után a szövet széle 3-5 mm-rel fedje le a csövet. Vigye fel a hálószalagot egy friss vízszigetelő anyagra, és rögzítse a felületen. Ezután fedje le az egész hálószalagot masztixel, Győződjön meg arról, hogy a hálószalag teljesen belemerült a vízszigetelő keverékbe. Végül festőhengerrel vigye fel a PENOSIL AquaBrake Fibre 640-et a teljes vízszigetelt felületre. Amikor a vízszigetelő massza kb. 2 óra alatt megszáradt és színe megváltozott, elkezdheti a következő bevonat felhordását (az első rétegre keresztben).
  • Padlók: Először fedje le a fugákat és a sarkokat, a csatlakozási pontokat, a csavarfejeket a padló aljzatában és a padlófogók körül PENOSIL AquaBrake Fibre 640-el. A sarkokban legalább 20 cm széles hálós szalagot, például PENOSIL AquaBrake Fabric-ot ragasszunk fel friss vízszigetelő masszára (a fal és padló csatlakozási sarkaiban a hálószalagot egyenletes részekben kell az aljzatokra felvinni), és illesztésekhez legalább 10 cm széles hálószalag. Rögzítse a hálószalagot az aljzatra. A padlócsapda beépítésével kapcsolatos hidroizolációs munkáknál a csapda gyártójának utasításait kell követni. A padló átvezetéséhez a nyílás legalább 3-szor nagyobb átmérőjű hálószalagot kell használni. Vágjon a hálószalagba egy lyukat, amely 4-5 mm-rel kisebb legyen, mint a cső átmérője a padlón, hogy a felhordás után a szövet széle 3-5 mm-rel fedje le a csövet. Vigye fel a hálószalagot egy friss vízszigetelő anyagra, és rögzítse a felületen. Ezután fedje le az egész hálószalagot masztixel, Győződjön meg arról, hogy a hálószalag teljesen belemerült a vízszigetelő keverékbe. Végül festőhengerrel vigye fel a PENOSIL AquaBrake Fibre 640-et a teljes vízszigetelt felületre. Amikor a vízszigetelő massza kb. 2 óra alatt megszáradt és színe megváltozott, elkezdheti a következő bevonat felhordását (az első rétegre keresztben).

Korlátozások

 • Nem ajánlott olyan felületeken, amelyek folyamatosan víz alatt vannak (például úszómedencék).
 • Nem ajánlott olyan felületeke, ahol a hőmérséklet meghaladja a +80°C-ot (pl. szaunák gőzkabinjának falai).
 • Nem tapad PE-hez, PP-hez, PTFE-hez (Teflon®).
 • A lehetséges aljzatok sokfélesége miatt előzetes kompatibilitási vizsgálatot javaslunk.

Műszaki besorolás és tanúsítványok

 • Egykomponensű, folyadékkal felhordott vízzáró termék kerámia burkolólapok alá EN 14891 :2012

Műszaki adatok

TULAJDONSÁGOK ÉRTÉKEK MÉRTÉKEGYSÉG
Végső kikeményedés 6-12 óra
Sűrűség 1,35 g/ml
pH 9,6  
Repedésáthidaló képesség 0,75 mm
Anyagszükséglet 1,1-1,3 kg/m²

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.