Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Soudal Soudabond Easy Ragasztóhab pisztolyos 750 ml
4.190 Ft
Menny.:db

Soudal Soudabond Easy Ragasztóhab pisztolyos 750 ml

tipus
Ragasztó
4.190 Ft
Menny.:db
Egységár: 5,59 Ft/ml

A Soudal Soudabond Easy Ragasztóhab pisztolyos építéshez kifejlesztett professzionális ragasztó, amely könnyedén használható. Az erős tapadása jelentős időt és energiát takarít meg. Helyettesíti a hagyományos por alapú ragasztókat.

Cikkszám: UH-107019

Leírás

A Soudabond Easy Genius Gun ragasztóhab egy használatra kész, egykomponensű, önexpanzionáló poliuretán ragasztóhab, tiszta, hatékony és gazdaságos módon biztosítja szigetelő lapok és gipszkarton táblák végleges rögzítését.

Jellemzők

 • Akár 3x gyorsabb kivitelezés.
 • Kiváló kezdeti tapadás alacsony hőmérsékleten is.
 • A precíz adagolhatóságnak köszönhetően rendkívül gazdaságos.
 • Akár 12 m2 szigetelés egy flakonnal.
 • Alkalmas függőleges felületeken.
 • Tartósan rugalmas, nem töredezik.
 • Gyors kötés, a munka folytatható akár 1 órával az alkalmazást követően.
 • Öregedés-, penész-, és rothadás álló, de nem UV álló.
 • Kötés után festhető, vakolható.
 • Alkalmas hézag kitöltésre, jó hőszigetelő.
 • Oldószer mentes.
 • Nem károsítja a polisztirolt.

Alkalmazások

 • Szigetelőanyagok tiszta, hatékony és gazdaságos tartós ragasztása.
 • Alkalmas polisztirol (EPS+XPS), poliuretán (PUR, PIR) és fenolgyantahab alapú szigetelőtáblák ragasztására lapostetőkre, lábazatokra, homlokzatokra, csatorna elemekre, pince mennyezetekre, beltéri szigetelésekre, stb.
 • Gipszkarton táblák és szigetelő lapok gyors, hatékony és gazdaságos végleges rögzítése.
 • Alkalmas gipszkarton lapok, gipszrost lapok ragasztására és más szárazépítészeti kivitelezésre.
 • Alkalmas precíziós téglák (pórusbeton, mészhomok, gipsz, stb) ragasztására terheletlen falak építéséhez, úgymint beltéri válaszfalak, előtét falak, stb.
 • Alkalmas üregek, rések, hézagok kitöltésére szigetelőlapok között.

Használati utasítás

Alapfelületek

 • A ragasztandó felület legyen szilárd, tiszta, száraz vagy enyhén nedves, zsír-és pormentes.
 • A mozgó, laza maradványokat mechanikusan el kell távolítani.
 • Bitumenes réteg alatti légbuborékokat meg kell szüntetni.
 • A megfelelő tapadás érdekében a bitumenes réteg teljes felületen feküdjön.
 • Nem tapad PE, PP, PTFE és szilikon anyagokra.

Alkalmazás

 • A munka megkezdése előtt takarja le a környező felületeket a felesleges szennyezés elkerülése érdekében. Beltéri használat során a szükséges a megfelelő szellőztetés biztosítása! Viseljen védőkesztyűt és védőszemüveget. A használatot megelőzően győződjön meg a felület stabilitásáról. Ezt megteheti a ragasztószalag próbával, amikor ragasztószalagot tapaszt a felületre majd hirtelen lerántja onnan. Amennyiben festékmaradvány, vakolatdarabok maradnak rajta, a felület nem megfelelő, a laza részek eltávolítása vagy a felület megerősítése szükséges. Krétás, poros, erősen nedvszívó felületeken a tapadás növelhető mélyalapozó használatával. Használat előtt szeleppel lefelé tartva rázza fel alaposan a flakont kb. 30 másodpercen keresztül. Ezt ismételje meg alkalmanként használat közben is a legjobb kiadósság érdekében. Nyissa fel a fedelet és egyenesítse ki a csőrt. Használat közben mindig tartsa függőlegesen, szeleppel lefelé a flakont. Hordja fel a ragasztóhabot a szükséges átmérőben, melyet a Genius adapter nyomásának erejével szabályozhat. Tartson 1-2 cm távolságot a csőr és a felület között. Nyomja össze a felületeket 3 percen belül. Ne ütögesse vagy szedje vissza a ragasztott anyagot, ez csökkenti a végső kötőerőt.
 • A munka befejeztével várjon kb. 1 percet amíg a hab nem csepeg a csőrből. Vegye ki a kupakból a pillangó dugót és csavarja a csőr végén található Soudamax adapterre. Zárja le a kupakot ezzel rögzítve a ravaszt.

Lapostető szigetelőanyagok ragasztása

 • Hordja fel a ragasztóhabot közvetlenül a felületre. Préselje le a szigetelőanyagot az optimális illeszkedés érdekében. A felület járható, terhelhető 2 óra után. Kiadósság: legalább 3 egyenletes, 30 mm átmérőjű ragasztócsík szükséges négyzetméterenként. A ragasztócsíkok számát a DIN 1055 part 4 szerint, régiótól, tető mérettől, magasságtól, sarkok és szélek elhelyezkedésétől és a ragasztandó anyagoktól függően kerül meghatározásra.

Lábazati hőszigetelés

 • A Soudabond Easy megkönnyíti a lábazati hőszigetelés ragasztását DIN 4108-2 szerint. (Nem alkalmas víznyomásnak kitett részeken). Hordja fel a ragasztóhabot 25 cm-ként függőleges csíkokban (legalább 3 csík szükséges) a szigetelőanyagra, majd illessze a felületre. Az épület sarkainál kötésben helyezze el a táblákat. 8 percen belül beállíthatja az anyagokat.

Homlokzati hőszigetelés

 • Tartsa függőlegesen a flakont az alkalmazás során. Hordja fel a ragasztóhabot a szigetelőanyag kerületére a szélektől 3 cm-re és középre M/W formában, hogy összenyomás után a felület 40%t fedje. Várjon legalább 2, de legfeljebb 8 percet (hőmérsékelttől és páratartalomtól függően), majd nyomja a szigetelőanyagot a falra. Dolgozzon lentről felfelé, hézagok nélkül. A szigetelő táblákat kötésben helyezze fel a külső sarkoknál. A már felragasztott szigetelő táblák 10-15 percen belül állíthatók vízmérték segítségével, ezzel korrigálva az utótágulásból eredő elmozdulásokat.

Pince mennyezet szigetelés

 • Fej felett végzett munka esetén mindig viseljen védőszemüveget! A Soudabond Easy kitűnő kezdeti tapadással rendelkezik, ezért ideális mennyezeti szigetelések ragasztására pincékben, garázsokban és más helyiségben, mechanikus rögzítés nélkül. Alkalmas minden szabványos polisztirol (EPS, XPS) és PUR/PIR szigetelőtábla ragasztására, maximum 500x500 mm méretben, 100 mm vastagságig, 400 g súlyig. Nagyobb vagy nehezebb szigetelőanyagokat vagy addicionális felületeket javasolt mechanikusan is rögzíteni 15 percen belül. Győződjön meg előzetesen a felület stabilitásáról. Ezt megteheti tapadási próbával, mely során például egy szigetelő szalagot felragaszt a felültre és gyorsan lehúzza. Amennyiben festék vagy vakolat maradvány tapad a szalagra, a felület nem megfelelően stabil, megerősítést igényel, vagy a laza részek eltávolítását. Krétás és erősen nedvszívó felültek esetén használjon mélyalapozót. Hordja fel a ragasztóhabot 30 mm átmérőjű csíkokban a szélekre és középen. Mennyezetre illesztés előtt várjon legalább 3, maximum 6 percet, hogy a ragasztó elérje az ideális kezdeti tapadást, ezután a szigetelőanyagot ragaszthatja közvetlenül a mennyezetre. Állítsa be a megfelelő pozícióba ütögetés nélkül. Kedvezőtlen körülmények között javasolt a szigetelő tábla kiegészítő mechanikus rögzítése, legalább egy rögzítőelemmel.

Beltéri szigetelés/szárazépítészet

 • Győződjön meg előzetesen a felület stabilitásáról. Ezt megteheti tapadási próbával, mely során például egy szigetelő szalagot felragaszt a felültre és gyorsan lehúzza. Amennyiben festék vagy vakolat maradvány tapad a szalagra, a felület nem megfelelően stabil, megerősítést igényel, vagy a laza részek eltávolítását. Krétás és erősen nedvszívó felültek esetén használjon mélyalapozót. A Soudabond Easy alkalmas felületi hibák kiegyenlítésére 30 mm-ig. Hordja fel a ragasztóhabot 2 cm-re a szélektől 30 mm átmérőjű csíkokban és a panel közepére W formában, úgy hogy a felülethez illesztés után 40%-os legyen a fedés. A táblán lévő kivágások, áttörések köré is hordjunk fel ragasztóhabot, hogy megakadályozzuk a nemkívánt légmozgásokat. Felhordás után megengedett a ragasztó pihentetése 3-6 percig, ez javítja az optimális ragasztóerőt és csökkenti az utótágulást. Ne ütögesse vagy szedje vissza a ragasztott panelt, ez roncsolja a ragasztóhab szerkezetét. Ilyen esetben hordja fel újra a ragasztót. 10-15 perc után ellenőrizze, szükség esetén korrigálja, szintezze a felragasztott anyagot.

Válaszfal építése

 • A Soudabond Easy nem ajánlott teherhordó vagy támasztó falak építésére! Beltéren biztosítsa a megfelelő szellőztetést! Tisztítsa meg a ragasztandó felületet, távolítsa el a laza részeket. Hordja fel a ragasztóhabot 2, kb. 30 mm átmérőjű csíkban közvetlenül a felületre, kb. 50 mm-re a szélektől. Állítsa be/illessze össze a téglákat 8 percen belül. Ha egy téglát visszaszed, a ragasztóhabot újra fel kell hordani. A kinyomódott felesleget hagyja megkötni, ez később eltávolítható spakli segítségével. A körülményektől függően a felület vakolható, festhető, a munka folytatható 60 perc múlva. Teljes ragasztóerő felépülése 12 óra.

Műszaki adatok

Bázis egykomponensű poliuretán
Kötési rendszer légnedvesség hatására
Állag stabil ragasztóhab
Bőrképződés kb. 8 perc – 30 mm ragasztócsík esetén
Vágható kb. 60 perc – 30 mm ragasztócsík esetén
Teljes kötés kb. 12 óra – 30 mm ragasztócsík esetén
Utótágulás minimális
Hővezető érték kb. 0,036 W/mK
Szakítószilárdság 0,19 N/mm2
Nyírószilárdság 0,142 N/mm2
Alkalmazási hőmérséklet +5°C – +35°C
Hőállóság

-40°C – +90°C

+120°C (max 1 órán keresztül)

Tűzzel szembeni reakció Nem osztályozott (F)

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.