Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Díszkavicsok és díszkövek

A kertünk kialakítása során fontos, hogy ne csak a növényekre és a pázsitra koncentráljunk, hanem a kerti dekorációs elemekre is. A díszkavicsok és díszkövek alkalmazása egyre népszerűbb a kertépítésben, hiszen nemcsak esztétikai értékükkel, hanem praktikus tulajdonságaikkal is hozzájárulnak a kert szépségéhez és funkcionalitásához. 

Miért válasszunk díszkavicsot és díszkövet a kertbe? 

Esztétikai érték: A díszkavicsok és díszkövek számos színben, formában és méretben elérhetők, így könnyen illeszthetők bármilyen kert stílusához. A különböző színek és textúrák kombinálásával egyedi és lenyűgöző kertet alakíthatunk ki. 

Funkcionalitás: A díszkövek stabil járófelületet biztosítanak, míg a díszkavicsok kiválóan alkalmasak a vízelvezetés javítására. Mindkét anyag hozzájárul a kert rendezettségéhez és praktikus használhatóságához. 

Könnyű karbantartás: A díszkavicsok és díszkövek kevés gondozást igényelnek, és hosszú távon megőrzik esztétikai megjelenésüket. Ideális választás azoknak, akik kevés időt szeretnének a kert karbantartására fordítani. 

Fedezd fel díszkavics kínálatunkat: 

Rendezés:

Mulcs vörösfenyő 2-12 cm 60 liter kerti talajtakaró vöröses

Ismerje meg a Mulcs vörösfenyő 2-12 cm kerti talajtakarót, amely ideális választás kertje szépítéséhez! A termék 60 literes kiszerelésben kapható, és vöröses árnyalatával különleges hangulatot varázsol kertjébe. A termék segítségével könnyedén fedezheti be virágágyásait, cserjéit, vagy akár kerti utakat is. 
2.280 Ft
38,00 Ft/liter

Mulcs fenyő kerti talajtakaró

Fedezze fel organikus és vegyszermentes mulcs fenyőt, amely ideális kerti talajtakaróként szolgál! A 2-5 cm vastagságú mulcs fenyő védi a növényeket a kiszáradástól és a gyomnövekedéstől, miközben segíti a talaj nedvességének megtartását. Praktikus és környezetbarát választás a kertészkedés során!
1.650 Ft
27,50 Ft/liter

Mulcs luc-vörösfenyő 2-8 cm 60 liter kerti talajtakaró barnás

A kerti talajtakaró mulcs luc-vörösfenyő 2-8 cm vastagságban és 60 literes kiszerelésben kapható. A barna színű mulcs ideális választás kertekbe, virágágyásokba és egyéb zöld területekre. Segít megőrizni a talaj nedvességét, megakadályozza a gyomnövekedést és védi a növények gyökereit. A termék könnyen elterül és gyorsan lebomlik, így táplálja a talajt. 
2.090 Ft
34,83 Ft/liter

Scherf fugázó homok, bézs, kerekszemcsés, tűzszárított 0-1,5 mm 25 kg

A Scherf fugázó homok egy kiváló minőségű, betontömbből, természetes kőből készült bézs színű fugázó anyag, amely kerekszemcsés szerkezetének köszönhetően könnyedén felhasználható klinkerből készült járólapok és burkolatok fugázására. A tűzszárított technológia garantálja a hosszú távú tartósságot és a színváltozás elkerülését.

3.890 Ft
155,60 Ft/kg

Scherf fugázó homok, antracit, minőségi zúzalék, száraz 0-2 mm 25 kg

A Scherf fugázó homok, antracit színével és minőségi zúzalékanyagával tökéletes választás a térkövek, klinkerből készült járólapok és burkolatok tökéletes és tartós fugázásához. Könnyen felhasználható és a színe hosszú távon megmarad, így garantáltan esztétikus végeredményt nyújt.

2.690 Ft
107,60 Ft/kg

Scherf bazaltzúzalék, fekete, finom szemcsés 4-8 mm 25 kg

A Scherf bazaltzúzalék, fekete színével és finom szemcséivel ideális választás minden kerti projekthez. Kiváló minőségű anyag, melynek felhasználása garantálja a tartósságot és esztétikus megjelenést.  A Scherf bazaltzúzalékkal esztétikusan dekorálhatóak az utcák, járdák, közterek. Díszkavicsnak minősülő kiegészítő.

2.090 Ft
83,60 Ft/kg

Scherf kvarckavics, tarka, kerek szemcsés, mosott 16-32 mm 15 kg

A Scherf kvarckavics tarka színű, kerek szemcséjű és mosott felületű. Kiváló minőségű anyag, ideális a kertek díszítéséhez, járdákhoz vagy akár akváriumokhoz is. Tökéletes választás a természetes hatású környezet megteremtéséhez!

1.370 Ft
91,33 Ft/kg

Scherf kvarckavics, tarka, kerek szemcsés, mosott 32-50 mm 25 kg

A Scherf kvarckavics ideális választás, ha különleges és egyedi megjelenést szeretnél teremteni kertedben vagy az otthonodban. A tarka, kerek szemcsés kavicsok szépen mutatnak a kertben lévő növények között vagy akár a ház előtt. A mosott kivitel garantálja a tiszta és szép megjelenést.

1.990 Ft
79,60 Ft/kg

Scherf márványzúzalék, matt fehér, tört szemcsés 8-12 mm 25 kg

A Scherf márványzúzalék törött szemcséi modern megjelenést kölcsönöznek a kertnek vagy otthonnak. A matt fehér szín elegáns és stílusos. Kiváló minőségű anyag, könnyen telepíthető és használható kerti utakhoz, teraszokhoz vagy díszítőelemként.

2.990 Ft
119,60 Ft/kg

Scherf márványkavics, Carrara-fehér, kerek szemcsés 25-40 mm 15 kg

A Scherf márványkavics a tökéletes választás a kerted díszítéséhez. A Carrara-fehér szín elegáns megjelenést kölcsönöz, míg a 25-40 mm-es kerek szemcsék a letisztultságot hangsúlyozzák. Ideális választás járdákhoz, kerti ösvényekhez és virágágyásokhoz.

2.990 Ft
199,33 Ft/kg

Scherf márványkavics, Carrara-fehér, kerek szemcsés 40-60 mm 15 kg

A Scherf márványkavics a Carrara-fehér eleganciáját hozza el kertedbe vagy teraszodra. A kerek szemcsék mérete 40-60 mm, így könnyedén elhelyezhetőek és tetszetős látványt nyújtanak. Egyedülálló, természetes szépség otthonodban!

4.990 Ft
332,67 Ft/kg

Scherf palalemezke, provencelapos, hasított szemcsés 30-60 mm 20 kg

A Scherf palalemezke egy selymesen csillogó mulcsanyag, stílusos és praktikus megoldás a kerti területek díszítésére. A provencelapos felület és hasított szemcsék tökéletesen illeszkednek a természetes környezetbe, és tartós minőséget biztosítanak. Ideális választás kerti utakhoz, teraszokhoz és virágágyásokhoz.

5.890 Ft
294,50 Ft/kg

A díszkavicsok sokoldalúan felhasználhatók a kert különböző részein, és számos előnyt kínálnak esztétikai és funkcionális szempontból egyaránt. 

Dekorkő vs. díszkavics 

A dekorkövek és a díszkavicsok között alapvető különbségek vannak, amelyek meghatározzák felhasználásukat és megjelenésüket: 

Dekorkövek: Nagyobb méretűek és hangsúlyosabb díszítőelemekként funkcionálnak. Ideálisak arra, hogy a kertben kiemelt pontokat hozzanak létre, például sziklakertekben vagy vízparti dekorációkban. 

Díszkavicsok: Finomabb textúrájúak és kisebb méretűek, így inkább a háttérben maradnak, de egységes és rendezett megjelenést biztosítanak. Kiválóak talajtakarásra, sétányok borítására és virágágyások szegélyezésére. 

Színek és típusok 

 A díszkavicsok számos színben és típusban elérhetők, így könnyen megtalálhatjuk azokat, amelyek legjobban illeszkednek kertünk stílusához. 

Fehér díszkavics: Elegáns és tiszta megjelenést kölcsönöz a kertnek. Kiválóan kombinálható sötétebb kövekkel vagy növényekkel, és különösen jól mutat modern vagy minimalista kertekben. 

Színes díszkavicsok: Vidámabbá és dinamikusabbá teszik a kertet. A különböző színek keverésével egyedi mintákat és textúrákat hozhatunk létre, amelyek élénkebbé és vonzóbbá teszik a kültéri tereket. 

Felhasználási lehetőségek 

 A díszkavicsok számos kreatív és praktikus felhasználási lehetőséget kínálnak a kert különböző részein. 

Sétányok: Az ömlesztett díszkavicsok ideálisak sétányok kialakításához, mivel jól alkalmazkodnak a talajhoz és természetes vízelvezetést biztosítanak. Emellett kényelmes járófelületet nyújtanak, és esztétikai szempontból is vonzóak. 

Virágágyások: A díszkövek megakadályozzák a gyomok növekedését és kiemelik a növények szépségét. A talajtakarással megőrzik a talaj nedvességtartalmát és hőmérsékletét, így a növények egészségesebbek és szebbek lesznek. 

A díszkavicsok és díszkövek alkalmazása a kertben nemcsak esztétikai értéket ad, hanem praktikus előnyökkel is jár. Bármilyen stílusú kertet is szeretnénk kialakítani, ezek az elemek hozzáadott értéket képviselnek, és hosszú távon is gyönyörűvé és rendezetté teszik a kültéri tereinket. 

Díszkövek a kertben 

A díszkövek stabil és tartós megoldást nyújtanak a járófelületek és díszítőelemek kialakításához, és a kert bármely részén látványos és funkcionális elemek lehetnek. 

Anyagok és típusok 

 Terméskövek: A terméskövek természetes megjelenésük révén kiválóan illeszkednek a kert környezetébe. Ezek a kövek változatos formákban és méretekben érhetők el, és természetes hatást keltenek. Ideálisak sétányok, lépcsők vagy sziklakertek kialakításához. 

Műkő: A műkő költséghatékony és sokféle formában és színben elérhető, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen kertstílushoz illeszkedjen. A műkő előnye, hogy könnyebb és egyszerűbb telepíteni, mint a természetes köveket, miközben hasonló esztétikai értéket kínál. 

Elhelyezési tippek 

 Alapozás: Fontos a megfelelő alapozás, hogy a díszkövek stabilan maradjanak. Az alapozás során érdemes gondoskodni arról, hogy a talaj megfelelően előkészített és tömörített legyen. Használjunk homok- vagy apró kavicsréteget, hogy a kövek stabilan feküdjenek és ne mozduljanak el az idő múlásával. 

Kombinálás díszkaviccsal: A díszkövek és díszkavicsok kombinációja látványos és praktikus megoldásokat kínál. Például a díszkövek közötti réseket díszkaviccsal kitöltve természetes hatás érhető el. Ez a kombináció nem csak esztétikai előnyöket nyújt, hanem a vízelvezetést is javítja, megakadályozva a pangó víz kialakulását. 

Az anyagok és típusok megfelelő megválasztásával, valamint az elhelyezési tippek betartásával olyan kültéri tereket hozhatunk létre, amelyek hosszú távon is szépek és tartósak maradnak. Ne féljünk kísérletezni, és használjuk ki a díszkövek és díszkavicsok nyújtotta lehetőségeket a kertünk egyedi és gyönyörű kialakításához. 

Tippek a díszkavicsok és díszkövek kiválasztásához 

Szín és méret 

A díszkavicsok és díszkövek kiválasztásakor fontos szempont a szín és a méret. Válasszunk olyan színeket és méreteket, amelyek harmonizálnak a kert többi részével. A fehér díszkavics például tiszta, elegáns megjelenést kölcsönöz, míg a színes kavicsok vidámabbá és élénkebbé teszik a teret. Fontos, hogy a színválasztás összhangban legyen a növényekkel, a kert bútorzataival és egyéb dekorációs elemekkel. A különböző méretű kövek használata változatosságot és textúrát ad a kertnek, így érdemes többféle méretet kombinálni a dinamikus megjelenés érdekében. 

Minőség 

A díszkavicsok és díszkövek minősége alapvető fontosságú, ha hosszú távon is szeretnénk élvezni a szépségüket. Figyeljünk arra, hogy kiváló minőségű anyagokat válasszunk, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak és nem kopnak el gyorsan. A jó minőségű kövek nemcsak tartósak, hanem megőrzik színüket és textúrájukat is, így hosszú évekig dekoratívak maradnak. Érdemes olyan forrásból vásárolni, ahol garantált a termék minősége és megbízhatósága. 

Mennyiség 

A pontos mennyiség felmérése elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljük a felesleges költségeket és hulladékot. Mérjük fel a kert azon területeit, ahol díszkavicsokat vagy díszköveket szeretnénk használni, és számoljuk ki, mennyi anyagra lesz szükségünk. Vegyük figyelembe, hogy a kövek elhelyezéséhez megfelelő vastagságú réteget kell kialakítani, hogy stabil és esztétikus legyen az eredmény. Jobb, ha egy kicsit többet rendelünk, mint amennyire pontosan szükségünk van, hogy biztosan elegendő legyen, de ne halmozzunk fel felesleges anyagokat. 

A díszkavicsok és díszkövek kiválasztásánál tehát figyeljünk a színek és méretek harmonizálására, válasszunk kiváló minőségű anyagokat, és pontosan mérjük fel a szükséges mennyiséget. Ezekkel a tippekkel biztosíthatjuk, hogy kertünk hosszú távon is gyönyörű és rendezett maradjon, és hogy a díszkövek és díszkavicsok maximálisan kihasználják esztétikai és funkcionális előnyeiket.